Menu

116117 er det nye legevakt-nummeret

Nå må du ringe 116117 for å komme til legevakten.

Trenger du rask legehjelp er det upraktisk å starte med å lete etter nummeret til nærmeste legevakt.

- Nå er det innført et felles, nasjonalt telefonnummer til legevaktene. Uansett hvor du er i landet skal du ringe 116117. Da kommer du alltid til den nærmeste legevakta, sier Unni Røkke som er leder for Værnesregionen legevakt.

Settes over

Det er viktig at du så fort som mulig lagrer det nye legevaktnummeret på telefonen din og i hodet ditt. Slår du det gamle nummeret som mange sikkert har lagret, kommer du i dag til en telefonsvarer som oppgir det nye nummeret. For å spare verdifulle sekunder er det bare å lære seg 116117.

- Det er vel ett års tid siden nummeret ble lansert, og mange har tatt det i bruk, men fortsatt har vi mange som ringer det gamle nummeret først, sier Unni Røkke.

Det er telefonsignaler som avgjør hvilken legevakt du kommer til. Er du helt i grensen mellom to legevakter, og havner «feil» er selvsagt ikke det noe problem.

- Legevaktene setter deg alltid over til den «riktige» legevakten, sier Røkke.

Innen to minutter

Værnesregionen legevakt betjener innbyggerne i Meråker, Selbu, Stjørdal og Tydal. I tillegg håndterer de selvsagt også alle tilreisende som trenger hastig legehjelp.

- Det er en god del tilreisende som tydeligvis har lært seg 116117 og kommer i kontakt med oss, sier Unni Røkke, som leder en legevakt med gode resultater å vise til når det gjelder tilgjengelighet.

- Det nasjonale kravet til en legevakt er at 80 prosent av de innkommende samtalene skal besvares innen to minutter. Siste statistikk for vår del viser at vi besvarer 95 prosent innenfor de to minuttene. Så er det selvsagt slik at vi har mange oppdrag, og til tider kan det være svært hektisk på legevakten. I slike tilfeller er vi ikke mange nok til å håndtere alt til enhver tid, men vi gjør alltid så godt vi kan, lover Unni Røkke.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss