Menu

Nye Torgkvartalet ferdig til 1. november

Byggingen av den nye delen av Torgkvartalet er i rute. 1. november. 15.500 kvadratmeter skal stå ferdig til 1. november.

Den pågående utvidelsen av nye Torgkvartalet kalle for byggetrinn 4 og hele 15.500 kvadratmeter gjøres nå klar for innflytting av butikker i starten av november. Nye Torgkvartalet bygges tett inntil Sandgata på bakkeplan med parkeringskjeller under. I etasjene over bygges det brede broer som knytter sammen nytt og gammelt senter.  

- Vi er i rute med prosjektet, som for Skanska har en kontraktsverdi på 250 millioner kroner, sier prosjektsjef Frode Berg i Skanska.

Prosjektleder på byggeplassen er Hans Kristian Musum. Bygget får tre fulle etasjer med tekniske rom og ventilasjon på taket.  

Store leietakere

- Hvem skal inn på de største arealene i bygget?

- Hennes & Mauritz er den største leietakeren samen med Clas Ohlsson og sportsbutikken Nava Sport som leier en hel etasje på 3.000 kvadratmeter. I første etasje mot Kimen flytter spisestedet Jordbærpikene inn, og det samme gjør Sabrura sushi, sier Berg, som forteller om framdrift helt i tråd med planene.

Lokale leverandører

- For vår del er det nå oppstart med flislegging og ferdig støping av gulvflater i tiden fremover. Nå har vi 80 personer i arbeid på bygget fra kjeller til tak. Dette vil øke til omtrent 100 etter hvert. Leverandørene er lokale eller fra Trøndelag.  

- Hvem leverer tjenester til dette prosjektet?  

- Vi har med NTE Elektro på elektrisk, Rørteknikk på VVS, Sandå på maling, Langnes og Bakkan på blikkenslager med stålfasader, Contiga i Stjørdal leverer betongelementer, Unicon med løs betong og Brødrene Halle har graving og utearbeid. Alle er regionale firma som har mange sysselsatte i prosjektet, sier Berg og viser oss de fire store rullebåndene som vil frakte kunder opp og ned i etasjene i tillegg til heis og trapperom.   

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss