Menu

Nord-Trøndelag SV går nye veier: Valgbrosjyren blir tegneserie

- Inspirert av det vi gjorde på Stjørdal for et par år siden, ønsket SVs toppkandidat i Nord-Trøndelag Torgeir Strøm å være med på å utgi årets valgbrosjyre fra Nord-Trøndelag SV som et tegneseriehefte, sier 4. kandidat og tegneserie-entusiast Morten Harper.

- Vårt forsvar at «Folkets Hus» viser den ideologiske grunnkonflikten mot Høyre-sida når det gjelder fellesskapsløsninger kontra private løsninger. Begrepet «Folkets Hus» gir både et godt språklig og visuelt bilde om hva som står på spill.

Denne tegneserien blir årets hovedbudskap fra SV i valgkampen istedenfor tekst-tunge løpesedler. På denne måten håper vi å komme i kontakt med nye velgere, sier Morten Harper og forteller om en hektisk prosess med å skape tegneserien:

- Vi var så heldige å få engasjert tegneren Magne Taraldsen fra Steinkjer. Han er blant annet kjent som tegner av Stomperud.

- Førstekandidat Torgeir Strøm tar bl. a. sammen med undertegnede som partiets 4. kandidat opp kampen for velferdsstaten og fellesskapssamfunnet mot den blåblå regjeringens privatiseringer og skattelette for de rike.

I tegneserien skildres det som kampen for Folkets Hus mot B-gjengens plyndringer. SV’erne reparerer Folkets Hus og maler det rødt og grønt. Det er fristende å kalle tegneserien ekte politisk håndverk!

Som medlem i B-gjengen dukker også en annen stjørdaling opp i serien. Det er Frps Espen Teigen i kompaniskap med Høyres Elin Agdestein.

- Hvor stort er opplaget?

- Tegneserien trykkes i et opplag på over 50 000 og blir delt ut på stand, møter og til husstander over hele fylket, sier Morten Harper som håper denne tegneserien vil bidra til å tydeliggjøre budskapet i valgkampen.

Valgkampåpning i Stjørdal

- Nord-Trøndelag SV har valgt å åpne årets valgkamp i fylkets mest folkerike kommune, Stjørdal. Åpningen finner sted på Torget lørdag 5. august kl. 13.00. Da vil vår førstekandidat Torgeir Strøm holde en appell og ta opp nærværet av amerikanske soldater på Værnes.

Det blir kulturelle innslag. Tegneserien fikk stor oppmerksomhet under revyfestivalen på Høylandet og er et vorspiel til valgkampen. Med denne tegneserien får vi fortalt vårt budskap på en god måte, sier Morten Harper som forteller at SV heller ikke har glemt digitale løsninger:

- Tegneserien publiseres også i en skjermtilpasset versjon på Nord-Trøndelag SVs nettsider.

Direktelink: https://www.sv.no/nord-trondelag/2017/07/10/1163/. Den blir også publisert på Nord-Trøndelag SVs Facebookside, med direktelink: https://www.facebook.com/nordtrondelagsv/photos/pcb.1636585799733337/1636584206400163/?type=3&theater.

- God fornøyelse! sier Morten Harper. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss