Menu

Hekkegull ble til lang vandring

Da den norske hekkeløperen Karsten Warholm vant 400 meter hekk i VM satt Willy Fossen og så på TV fra London. På sosiale medier lovte han å gå til butikken og kjøpe is om nordmannen vant. Det ble en gulltur til og fra butikken på 28 kilometer.

Det er ikke uvanlig at noen blir litt revet med av sportslige aktiviteter på TV-skjermen. Willy Fossen i Forradal fulgte godt med forberedelsene til 400 meter hekkeløp, men hadde liten tro på at nordmannen Karsten Warholm skulle greie den aller gjeveste medaljen. 

- Jeg la ut en melding på Facebook om at hvis Warholm greide gull skulle jeg gå ned til Hegra og Spar-butikken for å kjøpe en is, forteller Willy Fossen.

Før gullet var i boks ville også tidligere klassekamerat Hilde Moen Nilsen ta turen til butikken for å kjøpe is om gullet ble norsk, så ble resultatet som kjent gullmedalje

- Da var det bare å finne frem vandreskoene og båndet til jakthundene og legge i vei dagen etter gullmedaljen var sikret, sier Willy Fossen. Rakel Berg på 16 år tok sykkelen fatt ned til Hegra-butikken, og det for første gang. Hilde Moen Nilsen og Willy hadde med hundene Leo, en Kern-terrier. Den grå elghunden Bamse og Bajas, en basset bretagne.

- Turen nedover dalen gikk kjempefint. Vi brukte tre timer på den 14 kilometer lange turen, sa de to vandrende noe svett i panna ved ankomst Spar Hegra. Rakel på sykkel ankom butikken et kvarter før de andre. På butikken syntes daglig leder Gunnar Wergeland at innsatsen var såpass bra at is og brus ble påspandert gratis til alle vandrere fra Fossen i Forradal. Det hører med til historien at Willy tok føttene fatt på tilbaketuren igjen, mens Rakel benyttet sykkel opp Forradalen. Hildes foreldre ankom med bil for avhenting av tredje turgåer. Utvilsomt et stykke vandring som alle vil huske, både tobente og firbente.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss