Menu

Én ny stjørdaling hver eneste dag

Stjørdal fikk mer enn én ny innbygger hver eneste dag i årets tredje kvartal. Ved utgangen av september bodde det 23.841 mennesker i Nord-Trøndelags største kommune.

Det ble født 70 nye stjørdalinger i de tre månedene juli, august og september, mens det døde 34 i samme tidsrom. Det gir en folkevekst og det samme gjør tallene som viser at det flytter betydelig flere til Stjørdal enn fra Stjørdal. Hittil i 2017 har innbyggertallet i Stjørdal økt med 216.

- Utviklingen i folketall er som forventet positiv for oss i tredje kvartal. Veksten peker mot at vi passerer 24.000 til neste år. Det er hyggelig at befolkningstallene nok en gang bekrefter at Stjørdal oppleves som en attraktiv kommune, og hvor folk både ønsker å bo og stifte familie, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Også Malvik opplever en betydelig folkevest og nærmer seg snart en ny tusengrense. Med en vekst på 35 i tredje kvartal og 94 så langt i år var det ved utgangen av september 13.914 personer bosatt i Malvik.

Tredje største kommune i Værnesregionen er Selbu med 4.098 innbyggere. Det er nøyaktig like mange som bodde der som på årets første dag. 

De tre minste kommunene i Værnesregionen har blitt færre innbyggere i løpet av 2017, selv om Frosta og Tydal har en liten økning i tredje kvartal med henholdsvis sju og to. Frosta har nå 2.625 innbyggere, Meråker har 2.482 og Tydal 844 innbyggere. 

Totalt bor det dermed 47.804 mennesker i de seks Værnesregion-kommunene, noe som er 262 flere enn 1. januar. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss