Menu

Fraktet 243 andreklassinger til aksjon

Ni bussjåfører ble hedret for sitt frivillige bidrag til refleksaksjonen som har vært drevet siden 1974 og hele tida med Tore Skjervold som en av ildsjelene under en markering nylig. 

I år var det 243 av 302 inviterte elever i 2.klasse i skolene i Stjørdal som deltok. I tillegg var det 142 voksne som stilte opp. Blant dem var mange foreldre. 

Foreldre – still opp!

– Og vi vil gjerne ha med foreldrene på refleksaksjonen. Det var litt uklarhet om foreldrene kunne delta, men det kan de altså. Det må foreldrene til dagens 1. klassinger merke seg.  For neste år er det et nytt kull med 2. klassinger som får tilbudet, sier Tore Skjervold som var med da NAF tilbake i 1974 startet arbeidet med å styrke kunnskapen om bruk av refleks blant unge skolebarn. 

- Ganske snart tente vegvesenet på tanken om en slik aksjon. Her var jeg en del av staben. Idar Ertsås i Trygg Trafikk snappet opp idéen som snart spredte seg til hele Nord-Trøndelag med mange kurs. Så fikk vegvesenet beskjed fra høyere myndigheter om ikke å drive på med dette. Det året fikk vi imidlertid den kommunale trafikkprisen. Sjefen min på Steinkjer ønsket å overse forbudet. Det gjorde vi. Men da jeg gikk av med pensjon ble det slutt. For da ble det en strek over penger og alt, sier Skjervold.  

Privat basis

Men refleksaksjonen var slett ikke død.

- Vi har fortsatt dette arbeidet på privat basis og har lyktes i stor grad takket være gode samarbeidspartnere. For vårt arbeid er til syvende og sist en del av samferdselsdepartementets politikk. Med praksis fra over 40 år har vi kommet fram til et fint opplegg der vi sender en innbydelse til skolene om denne dagen. Sammen med innbydelsen ligger noen spørsmål som gir elevene mulighetene for å jobbe med oppgaver på skolen først, forteller Tore Skjervold før han retter sin store takk til de glade bussjåførene.

- Det er en stor oppgave å transportere så mange skolebarn fra alle skolene i Stjørdal og opp til Lånkebanen. Det klarer vi å gjennomføre både praktisk og økonomisk takket være en stor gruppe sjåfører som stiller opp med frivillig innsats på sin fritid. I tillegg får de støtte fra Nettbuss til å kjøre barna gratis, skryter Skjervold.

Kommunal skryt

Varaordfører Ole Hermod Sandvik roser den frivillige innsatsen som ligger bak refleksaksjonen.

- Ildsjeler og folk som står på er et varemerke ved Stjørdal. Det er artig å være folkevalgt og se mangfoldet. Det skyldes mye at vi fram til 1962 hadde fire kommuner som etter at vi ble én kommune likevel har beholdt sine idrettslag. Og vi har fire historielag. Det er folk med idéer og guts til å sette i gang som driver med dette år etter år. Viktig at de som drar i gang får noen som er med. Tore, du er den skyldige, sier Sandvik, som rettet en stor takk til alle som bidrar.

- På kommunens vegne vil jeg takke for alt dere gjør. Dette tilbudet forbereder den oppvoksende generasjon på det som møter deg i trafikken. Dette er som et puslespill. Uten alle brikkene blir det heller ingen helhet, understreket varaordfører Ole Hermod Sandvik.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss