Menu

Kjøpte Ernas julehilsen

- Jeg kjøpte et kamera for fem år siden i januar 2013 og ble tidlig fascinert av nordlyset, forteller Grethe Lindseth som i fjor vant statsministerens konkurranse om et julemotiv med et varmt bilde fra Steinvikholm.

 

Det vakte stor oppmerksomhet da Norges statsminister Erna Solberg før jul valgte et bilde av Steinvikholm som årets julekortmotiv. Rett før jul kjøpte Stjørdal kommune en kopi av dette bildet som nå skal pryde en vegg i formannskapssalen.

På fotojakt om natta

- Om vinteren finner jeg ofte fram varmere klær og fotoutstyret for å dra på fotojakt gjerne til Steinvikholmen der jeg stortrives. Og det er ekstra stas å se og ta bilder av nordlyset som nærmest har blitt en besettelse. For jeg visste ikke om de gode mulighetene for å se nordlys før jeg fikk kamera. Jeg så ikke nordlys før i mars 2013. De siste årene er jeg blitt hektet på nordlys med mange netter ute. Jeg har tatt mange bilder og det har skjedd en utvikling. Det er en god avkobling å ta bilder, sier Grethe Lindseth som arbeider i Trondheim hos fylkesmannen med Nav som fagområde.

Hun er også tillitsvalgt og har derfor vært tett på utformingen av nye Trøndelag.

- Jeg vokste opp i Terrassehusene. I tiårsalderen var jeg ute sammen med ei venninne og så nordlyset for første gang. Da var det skremmende. Min venninne med bakgrunn nordfra var helt rolig: - Det er bare nordlys. 

Søker nordlyset 

- Når jeg vet om det er muligheter for nordlys, drar jeg ut. Det er så spennende å se om du fanger det. Vinnerbildet er tatt i oktober 2016. Jeg var der helt alene og det var helt fantastisk. Vi hadde vært på kino og jeg visste om de gode mulighetene for å se nordlys. Jeg hadde utstyret i bilen og kjørte rett fra kino til Steinvikholmen, forteller Grethe Lindseth om julekortbildet. 

- Det er stort å vinne statsministerens fotokonkurranse for en hobbyfotograf som er ute om natta, sier Lindseth, som sover godt på bussen til jobben i Trondheim.

Hun tar ferie når sommerlyset kommer.

- Da må nordlyset vente til neste sesong!  

Fra statsministeren

- Jeg har selv fått dette julekortet fra statsministeren. Det er veldig artig å spille å spille på lokale kunstnere for å fremme lokal kunst og fotografi, sier varaordfører Ole Hermod Sandvik som tidlig engasjerte seg for å kjøpe bildet til kommunen.

- Det passer godt inn i miljøet på formannskapssalen, sier han.

Statsministeren sender hvert år ut julekort til svært mange mennesker. I de siste årene har det blitt utlyst en konkurranse. Etter å ha startet med hele Norge, har statsministeren senere trukket lodd blant landets fylker. I 2017 vant Nord-

- Det var noen som tipset meg om denne konkurransen. Jeg fant fram to motiv som jeg sendte inn uten håp om å vinne. Jeg hadde sett de flotte vinnerbildene fra tidligere. Men så ble det mitt motiv fra Steinvikholm som fikk æren av å pryde statsministerens julehilsen i konkurranse med 200 andre bidrag. Det var stort! sier Grethe Linseth.

Steinvikholm til statsledere

Julehilsenen går rundt til statsledere som til USAs president Donald Trump, Storbritannias statsminister Theresa May og Kinas øverste leder Xi Jinping i tillegg til 700 andre. Grethe Lindseth ble oppringt fra statsministeren som takket for bildet med den helt unike fargekombinasjonen. Gartneriene fra Frosta ga et ekstra lys.

- Vi liker slike konkurranser. Dette er et bilde som har gitt Stjørdal mye ekstra oppmerksomhet, sier ordfører Ivar Vigdenes og gratulerer vinneren.

Nå blir bildet også utstilt på Café Daba i en salgsutstilling fra kommende lørdag. Oppmerksomheten har også bidratt til noe salg, blant annet til USA.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss