Menu

Gedigen IT-avtale skal gjøre kommunene mer digitale

Midt-trønderske kommuner, med Stjørdal i spissen, inngår IT-avtale med Atea til en verdi av 30-40 millioner i året.

Midt-Trøndelags-kommunene, inkludert fem Værnesregion-kommuner, har inngått avtale med IT-selskapet Atea for å få hjelp med sin digitale satsing.

- Vi har valgt en innovativ samarbeidspartner og den partneren som vi mener best kan effektivisere kommunenes digitale satsning. Samarbeidet med Atea vil både effektivisere interne prosesser og bidra til å redusere kostnader sier Elin Wikmark Darell, som er leder for Værnesregionen IT (VarIT).

Darell og hennes avdeling, som har tilhold i Stjørdal rådhus, har sammen med Værnesregionen Innkjøp gjort en stor jobb i form av det som omtales som en innovativ anskaffelse. Værnesregionens IT-avdeling og innkjøpsavdeling har dratt hele prosessen for alle deltakende kommuner. Midt-Trøndelags-kommunene er Stjørdal, Frosta, Meråker, Tydal, Selbu, Steinkjer, Verran, Inderøy, Levanger, Verdal og Innherred kommunesamarbeid.

Grunnleggende

Avtalen mellom Midt-Trøndelags-kommunene og Atea fører til at kommunene nå får én IT-leverandør å forholde seg til i forbindelse med kjøp av utstyr. Dette vil si at kommuneansatte på tvers av alle ledd etterhvert vil oppleve en mer digitalisert og effektiv arbeidsflate.

- Avtalens innhold er veldig viktig for oss. Det er grunnleggende at disse systemene fungerer for at vi skal få utføre vårt arbeid på best mulig måte, forteller Anne Kathrine Slungård, som er rådmann i Stjørdal kommune.

- Skal røske opp

Hun signerte avtalen under et felles møte like før helga, og nå gleder de involverte seg til å sette ytterligere tempo på digitaliseringen av kommunal sektor.

- 2018 er året hvor vi må røske opp i ting, virkelig jobbe med integrasjoner og skape digitaliseringssamarbeid som tilrettelegger for fremtiden, mener IT-sjef Elin Wikmark Darell.

Med det nye samarbeidet er målet at kommunenes IT-ansatte skal bruke mindre tid på rene forvaltningsoppgaver og få frigjort ressurser til å fokusere på digitaliseringen. Gjennom samlede innkjøp kan de forskjellige kommunene minske de indirekte kostnadene og effektivisere egen ressursbruk.

Minst 30 millioner i året

Atea estimerer avtalens verdi til 30-40 millioner i året men dette er avhengig av prosessene og hvilke prosjekter som kjøres ut når. Det viktigste er å sikre et hensiktsmessig, fremoverlent og fruktbart samarbeid.

- Vi opplever at norske kommuner har stort fokus på digitalisering, og på å finne ut hvordan de skal legge opp løpet i årene som kommer. For oss er dette en veldig viktig og spennende avtale. Vi ser frem til å starte på samarbeidet og er spent på prosjektene som kommer ut av dette, sier Tonje Eskeland Foss, som er regiondirektør i Atea.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss