Menu

Tatt for fyllekjøring med båt for andre gang

Stjørdalingen ble tatt for promillekjøring med båt sist sommer. Det er bare to år etter at han ble dømt for samme forhold.

Mannen, som er tidlig i 30-årene, ble stoppet i Stjørdal etter å ha kjørt motorbåt en lørdagskveld i juni. Blåseprøve av ham tatt en times tid etter kjøringen viste en alkoholkonsentrasjon på 0,95 milligram pr liter luft. Det tilsvarer nesten to i promille. 

I dommen fra Inntrøndelag tingrett legges det vekt i skjerpende retning at det dreier seg om kjøring over en lengre strekning og med høy promille på et tidspunkt da det er påregnelig med mye ferdsel på sjøen. I tillegg var det tre passasjerer i båten. Videre er det skjerpende at mannen tidligere er domfelt for kjøring av småbåt med motor i ruspåvirket tilstand, i en dom fra oktober i 2015. Stjørdalingen hadde heller ikke båtførerbevis.

Nå er han dømt av tingretten til betinget fengsel i 21 dager, og en bot på 12.000 kroner. I tillegg er han ilagt sperrefrist for å skaffe seg båtførerbevis i 18 måneder fra den datoen fyllekjøringen skjedde. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss