Menu

Historisk samarbeid mellom Skjeldstadmark og Blink Fotball

 

For første gang i historien går Skjelstadmark IL og Stjørdals-Blink Fotball inn for et samarbeid på kvinnesiden. I 2014-sesongen stiller de med et felles seniorlag i 3. divisjon.

Etter 2013-sesongen var situasjonen prekær for både Skjelstadmark og Stjørdals-Blink. Ingen av klubbene ville hatt nok spillere til å stille egne seniorlag på damesiden i 2014-sesongen. Flere av Blinks J16-spillere hadde dessuten signalisert at de ville gi seg med fotballen hvis det ikke fantes et 11er-lag å strekke seg etter. Noe måtte gjøres for å gi spillerne det rette tilbudet.

Flest mulig lengst mulig

Planene om et samarbeid mellom klubbene ble lagt allerede i høst, og under PRIX-cupen i Stjørdalshallen 16. november møttes partene for å diskutere saken nærmere. De siste ukene har det blitt lagt stein for stein, og torsdag møttes ledere og trenere til orienteringsmøte i Stjørdals-Blinks klubbhus.

-          Vi er stolte over å kunne inngå dette samarbeidet med Skjelstadmark IL, og har forventninger om at det skal bli vellykket. Det er viktig å gi et signal til jenter i dalføret om at tilbudet om tredjedivisjonsfotball på seniornivå i aller høyeste grad finnes, forteller Leif Eggen i sportslig utvalg for jente- og damefotballen i Stjørdals-Blink.

Under møtet ble det blant annet diskutert treningstider, kamptidspunkt, økonomi og banesituasjonen. Med spill i vårens 3. divisjon vil seniorlaget gi det beste fotballtilbudet i Stjørdal til de som ønsker å satse, men Eggen understreker at det ikke vil være resultatene som betyr mest.

-          Vårt mål er at flest mulig skal være med lengst mulig. Selvfølgelig vil vi vektlegge kvalitet på trening og i kamp, men det sosiale aspektet er vel så viktig i dette samarbeidet. Det er viktig at jentene har det artig med fotballen.

Kristensen blir hovedtrener

Foruten Eggen deltok også Stig Gøran Lund fra sportslig utvalg i Stjørdals-Blink på møtet, og i tillegg var klubben representert av leder Kjell Erik Hammer og Erik Kristensen. Fra Skjelstadmark deltok de aldersbestemte trenerne Hallgeir Moen og Ivar Arne Steinvik samt leder i fotballgruppa Toril Rødde. Samtlige var godt fornøyd med utviklingen i samarbeidet.

Kristensen vil ha hovedansvaret for seniorlaget. Med jevne mellomrom, blant annet ved kondisjonstreninger, vil Per Helge Flønes steppe inn, og muligheten for å benytte seg av andre trenerressurser har også blitt diskutert. Stine Marie Eggen vil være spillende lagleder, og 1993-modellen kan få selskap av Skjelstadmarks Odd Roar Husbyn.

Dugnadsarbeid og sosiale sammenkomster

Etter forslag fra spillerne selv er det lagt opp til to treninger i uka, én på Vårtun stadion og én på Nye Blinkbanen. Den første treninga avholdes allerede i kveld onsdag. Ved behov er også Meråkerhallen et alternativ. I vår vil Nye Blinkbanen være hovedarena for kampene i 3. divisjon, men utover sommeren er målet å bruke Vårtun så mye som mulig.

Økonomien skal finansieres blant annet gjennom kaffesalg på kamper, treningsavgifter og dugnader. Når det gjelder sosiale sammenkomster har planleggingen også kommet et godt stykke på vei.

-          Jentene i Blink har planlagt å invitere Skjelstadmark-gjengen på hyttetur, slik at alle spillerne blir bedre kjent. Forslagene til flere arrangementer utover og i etterkant av sesongen er også blitt tatt opp blant spillerne, og antageligvis vil det bli opprettet et spillerutvalg som skal planlegge denne biten nærmere, forteller Leif Eggen.

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss