Menu

Unge ull-håndverkere

Det er Stjørdal Husflidslag som inviterer barn og unge i alderen ni til fjorten på Ung Husflid. Barna får innsikt i ulike teknikker og materialer. Nå har de laget en utstilling av flotte tovede sitteunderlag i ull.

Varme flotte sitteunderlag av tovet ull i ulike farger. Gjenbruk av garn og ulik kvalitet på garnet. Produktene har blitt både nyttige og fine. Det er et 20-talls unge nevenyttige barn i alderen 9-14 år som har fått lære seg ulike teknikker med garn og stoff. Norges Husflidslag og det lokale husflidslaget i Stjørdal er læremestere.

- Det har vært ordentlig artig å være med på dette. Annenhver mandag i vinter har vi vært med på disse kveldene med håndverk. Det er virkelig spennende å lage noe med hendene og ikke bare ha fokus på det teoretiske hele tiden, sier ni år gamle Maria Husaas.

Sammen med de jevngamle guttene Oliver S. Fjeldseth og Aslak S. Antonsen har flere deltakere gått sammen om en utstilling i Kimen kulturhus nå i mai. Ved biblioteket henger de ferdige produktene nå frem mot 20.mai. Et 20-talls tovede sitteunderlag i varierte farger og design møter sitt publikum. Instruktører i husflidshuset ved Stjørdal museum Værnes har vært Janne, Imo, Jorun, Guri og Berit.

De voksne forteller om flinke og motiverte deltakere på kursene. Nå blir det snart sommerferie for de unge håndverkerne og ny oppstart ved museet til høsten. Det vil bli en ny utstilling på Husfliden i gågata 9.september i år da Husflidens dag arrangeres.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss