Menu

- En stor ære

Kultursjef Jarle Førde kjenner at det er stort å få holde 17. mai-talen.

 

- Det må jeg si er en stor ære for en som har bodd i byen bare drøyt to år. Jarle Førde har skrevet ferdig talen for dagen, men regner med litt finpussing kvelden før dagen.

- Jeg begynner å nærme meg et manus, sier Førde. 

Kultursjefen er fra tidligere mest kjent som en del av Brazz Brothers, og bakgrunnen før det var sterkt knyttet til 17. mai. 

- Jeg spilte i korps hjemme i Langevåg fra jeg var sju år gammel og spilte selvsagt på 17. mai. Pappa var sterkt engasjert i korpset, så det var helt naturlig. Fram til jeg var 17 år ble det lange 17. mai´er med gnagsår, såre lepper, men det var kjempemorsomt, sier Jarle Førde.

Som voksen og sentral i Brazz Brothers har han ved flere anledninger blitt sendt ut for å "representere" Norge ved arrangement rundt om i verden.

- Jeg har spilt både i Shanghai, Dar-es-Salaam og New York på 17. mai. 

Kultursjefen legger ikke skjul på at det er stas å holde 17. mai-talen i Stjørdal, og ekstra stas er det at talen holdes foran huset "hans". 

- 17. mai i seg selv er en flott dag, som alltid er spennende å være med på. At det foregår foran Kimen blir jo en ekstra greie. Åpning av parken, at fontenen skrus på og at vi kan høre den rislingen gjør at det blir en ekstra stemning.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss