Menu

Miljøpartiet inn i alle komiteer

Miljøpartiet De Grønne (MDG) får plass i alle politiske komiteer i Stjørdal.

- Det var en stor overraskelse for MDG å bli invitert inn i flertallet og få innflytelse på framtida i Stjørdal, sier partiets ubestridte frontfigur i Stjørdal, Tommy Reinås. 

En direkte konsekvens av avtalen som ble underskrevet torsdag er at det blir nyvalg i politiske komiteer slik at MDG sikres plass, deriblant ledervervet i en komite.

Dette innebærer at Venstres Leif Eggen mister vervet som leder i komite levekår, men Reinås ga under pressekonferansen uttrykk for at han personlig helst foretrekker komite kultur, næring og miljø. Dersom dette blir tilfelle må Senterpartiets Hjørdis Thyholt gi fra seg lederposisjonen i denne komiteen.

Etter valget i 2015 fikk MDG en plass i komite plan gjennom et samarbeid med Arbeiderpartiet, SV og Rødt. Nå har partiet inngått en avtale med den borgerlige flertallskonstellasjonen, uten at Reinås ser på dette som en særlig dramatisk politisk retningsforandring.

- Jeg ser ikke stor forskjell på Arbeiderpartiet og Høyre i miljøpolitikken. For det grønne perspektivet blir dette et taktskifte. Stjørdal skal være en foregangskommune innen klima- og miljøtiltak. Dette gjelder i klimasammenheng, men også i tradisjonell forstand, med vekt på jordvern, tilrettelegging for friluftsliv og en generelt grønnere kommune, sier en veldig godt fornøyd Tommy Reinås. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss