Menu

Distriktsmestere for femte gang

Ungdommene fra Stjørdal Røde Kors Hjelpekorps vant distriktsmesterskapet for hjelpekorps for femte gang.

Andreas Glomsrud har vært med på alle fem seirene i distriktsmesterskapet. De fire første gangene som deltaker på laget fra Stjørdal, mens han var lagleder i år.

- Det var veldig flinke folk på laget i år. Det er ingen av dem som har hatt spesielt mye opplæring, sier Glomsrud om ungdommene i alderen 13-16 år som imponerte under årets mesterskap.

Går stigen i hjelpekorpset

Vinnerlaget besto av Thea Walseth, Nadia Hognes, Wibecke Stenmo-Brandsfjell, Mathilde Hellum og Amalie Mathisen. To av disse har vært med på ett mesterskap tidligere, mens de tre andre var debutanter. Alle disse er med i RØFF, som står for Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp, og er hjelpekorpsets tilbud til ungdommer mellom 13 og 17 år.

- Her lærer de om førstehjelp, friluftsliv og redning, de lærer å ta ansvar. Dersom de vil bli aspiranter i hjelpekorpset kan de bli det, og når de fyller 18 år kan de bli godkjent søksmannskap i hjelpekorpset, sier Kjersti Løvik i Stjørdal Røde Kors.

RØFF´ernes lagleder, Andreas Glomsrud, har gått denne stigen og er brennende engasjert i hjelpekorpsarbeid.

- Jeg har vært med så lenge jeg kan huske. Da jeg var seks-sju år gammel laget mamma egne t-skjorter til meg og en til hvor det sto «Småhjelper», sier Glomsrud.

I helgen øste Andreas Glomsrud av sin erfaring og bidro til at Stjørdals-ungdommene gjennomførte et strålende distriktsmesterskap.

- Det var nattorientering fredag kveld, der lagene kunne bruke maksimalt tre timer. Lørdag var det ringløype som besto av ti poster hvorav seks omhandlet førstehjelp og fire hjelpekorpsdisipliner som blant annet kartkunnskap, knuter, båreløype og vannredning. I løpet av 15 minutter skal lagene løse én oppgave sammen, sier Løvik.

Brennende engasjement

Både Løvik og lagleder Glomsrud er stolte over RØFF-ungdommene, som samles hver eneste torsdag. Av og til er de med hjelpekorpset og nyter godt av all erfaring som de rutinerte har, og Andreas Glomsrud setter stor pris på den kompetansen som finnes i Stjørdal Røde Kors Hjelpekorps.

- Det er veldig mye læring i å være med på øvelser som de har, sier Glomsrud, som selv har tatt steget opp blant de «skarpe». Han er nyeste godkjente medlem i Stjørdal Røde Kors Hjelpekorps og kan nå være med på alle oppdrag.

- Hva er det som fenger deg så veldig med hjelpekorpsarbeidet?

- Det er vanskelig å sette ord på, men det handler om den følelsen du kjenner på når du har kunnskap til å kunne hjelpe andre mennesker. Det er en veldig stor mestringsfølelse og det føles godt å kunne bidra, sier Andreas Glomsrud. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss