Menu

Kunstutstilling på landhandelen

Brukt- og antikkhandelen i Langstein hos Ketil Sæternes åpner nå for første gang en kunstutstilling. Ove Øverkil og Grete Hagen fra Stjørdal vil fra lørdag 22.april stille ut noen av sine malte bilder.

Den gamle landhandelen fra 1920-tallet i Langstein var en dagligvarebutikk drevet av Olav Åvik. Den ble kjøpt av familien Sæternes, betydelig restaurert og i første etasje ble det anlagt en antikk butikk og bruktutsalg. Samlokalisert i bygget har Ketil Sæternes anlagt et galleri som nå åpner med lokale kunstnere. De to som debuterer i galleriet er Ove Øverkil og Grete Hagen. Grete, født året 1963 maler i akryl hovedsakelig landskap, men også figurativt. Noe er malt etter fotografi og Grete har praktisert tegning og maling siden 18-års alder.

- Vi har vært naboer med Sæternes på Skatval og Ketil har tatt flere fine bilder som jeg har malt motiver av, sier Grete og gleder seg til å dekorere veggene i den restaurerte gården i Langstein med sin salgsutstilling. Lørdag 8.april åpnet hun også en utstilling på Jøa i galleri Kilden. Nå er det klart for presentasjon av et 20-tall av hennes bilder når galleriet i Langstein åpner klokken 13.00 den 22.april.  

Ove Øverkil fremhever lyset i sine bilder

Ove Øverkil er født 1942 og bosatt i Stjørdal. Han var tidligere reklametegner, utdannet fra Bergenholtz Reklame og dekorasjonsfagskole i København. Han hadde billedkunstner Kjell Ertresvaag i Stjørdal som lærer og inspirator i flere år. Ove har deltatt på flere utstillinger og i flere galleri med sine bilder.

- Jeg prøver å fremheve lyset og kanskje få frem noen lysere tanker hos de som betrakter bildene mine. Ofte er det mennesker på bildene i ulik alder, sier Ove som kan vise til utstillinger og utsmykningsoppdrag flere steder. Bildene hans er vist i Byporten i Oslo, Trondheim Kunstforening, separatutstilling hos Kullo lastegallleri i Tallin. På Galleri Tautra og i Rennebu for å nevne noen steder. Huseier i Langstein og debuterende gallerist, Ketil Sæternes, synes det er gledelig at kunstnere vil stille ut bildene i det nye galleriet i Åvik-gården.

- Meningen er å skape litt liv i det restaurerte huset sammen med antikviteter og kunst. Nå ser det ut som vi lykkes med dette. Vi håper å videreføre tilbudet med bildeutstillinger og kunst i årene som kommer her i Langstein. Velkommen innom for å oppleve salgsutstillingen. I tillegg til åpningsdagen fra 13.00 er det åpent søndag fra 13.00 til 17. fra tirsdag til neste søndag fra 15.00 til 18.00, sier Ketil Sæternes og vil ha utstillingen åpen fra 10.mai etter avtale.  

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss