Menu

50 år i full blomst

Det er høytid og høysesong for Aud og Lars Mæhre. Folk valfarter til Sandberg gartneri, for 50. året på rad.

Gartneriets gründere Aud og Lars Mæhre hadde 10. mai 48 års bryllupsdag. Det var på det personlige plan, og nå er det travle dager i veksthuset på Skatval. De to runder 50 år med grønne fingre på småbruket Sandberg, og lover en ny sesong i 2018.  

«Vi kjøre på Sandberg og kjøpe vår- og sommerplanter». Du har sikkert hørt denne før og jammen er det mange som gjennom årene har lagt turen ut til gartneriet ut mot Røkke på Skatval gjennom årene.

5000 kvadratmeter

Paret Aud og Lars Mæhre markerer 50 år med grønn produksjon på småbruket, og gartneri med hovedvekt på blomster etter grønnsaker har gitt dem en kjent identitet på Skatval. 5000 kvadratmeter boltreplass i gartneriet resulterer i blomster som spres ut i hele Trøndelag.  

- Vi er inne i en hektisk, men fin sesong etter forberedelsene på nyåret. Vi planter kortreiste stiklinger som blir til vakre blomster i mange sorter og varianter, sier Lars Mæhre.

Det var i årsskiftet 1967-68 at paret Aud og Lars overtok driften på Sandberg og runder nå 50 år med gårdsdrift der gartneriet med blomster er i fokus og de to rundet48 års bryllupsdag nå 10.mai. 

Minst ett år til

- Hvilke planter er det etterspørsel etter i en tidlig sesong Lars? 

Stemorplanten kan kanskje tåle 2-3 minusgrader, men vi selger det meste som gartneriet har å tilby. Populært er pelargonia, slyngplanter, spansk margeritt og margeritter generelt er veldig populært. Vi har blant annet hagehortensia, begonia og alperips. Vi startet produksjonen allerede 2. januar, og nå går salget frem til midten av juni Detteer et sesongbetont arbeid, og vi har bestemt oss for en ny sesong neste år. Noen trær og busker selges også. Vi holder oss utenfor kjedesystemet innen gartneridrift. Ta turen innom og spør oss gjerne om råd angående plantene som vanning og gjødsling, sier Lars Mæhre og ekspederer nye blomsterkunder i gartneriet ut mot Røkke.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss