4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

– Ingen grunn til ikke å ta imot hånden

Dobler antallet, men hadde håpet på mer

Gunnar Uglem og MDG er klar for å samarbeide i fire nye år med posisjonen i Stjørdal. Gunnar Uglem og MDG er klar for å samarbeide i fire nye år med posisjonen i Stjørdal.

Miljøpartiets Gunnar Uglem er klar hvis ordfører Ivar Vigdenes strekker ut hånden for å fortsette samarbeidet i Stjørdal.

Miljøpartiet De Grønne gikk frem med beskjedne 0.8 prosentpoeng til 3,8 prosent, men de dobler antall representanter i kommunestyret. I neste fireårsperiode får de to mandater å spille på i kommunestyret.

Håpet på flere stemmer

Likevel er ikke partiet helt fornøyd med oppslutningen.

– Vi er svært fornøyde med å doble antall mandater, men vi hadde håpet på enda større oppslutning. Vi ble straffet for å være med i samarbeidet for posisjonen, og jeg er litt overrasket over de tilbakemeldingene vi har fått om at det hadde vært bedre at vi heller skulle stått utenfor uten innflytelse, sier Gunnar Uglem, partiets toppkandidat.

Må samarbeide

De innvendingene bryr ikke Uglem seg om. Han er klar hvis Ivar Vigdenes og Senterpartiet ønsker å fortsette samarbeidet de neste fire årene.

– Jeg ser ingen grunn til ikke å ta imot hånden, hvis Vigdenes strekker den ut. Selv om Senterpartiet er stort, er de avhengige av å samarbeide for å få flertall, sier Uglem.

Gjennomslag viktigst

Han vil ikke ut med hvilke krav de skal stille hvis forhandlingene blir en realitet.

– Jeg vil ikke gå ut med våre mål offentlig, men gjennomslag er viktigere enn posisjon. For oss er klima og miljø og oppvekst og omsorg viktige saker vi ønsker å få gjennomslag for, sier Uglem.

Les forrige sak:
Høyre-ringrev Frode Revhaug gjorde et godt valg på Frosta og er favoritt til å bli ny ordfører.
Arbeiderpartiet kan sørge for Høyre-ordfører

Revhaug blir trolig ordfører i Trøndelags eneste blå kommune

Close