4 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Ingen heksekunst å håndtere 44 hekser

6-åringen Marcus Moseby er eneste gutt i forestillingen om Rebella Hex

HEKSEFORESTILLING: Marcus Moseby og dirigenten Camilla Fauchald gleder seg til forestillingen i Kimen. HEKSEFORESTILLING: Marcus Moseby og dirigenten Camilla Fauchald gleder seg til forestillingen i Kimen.

6-åringen Marcus Moseby er eneste gutt i forestillingen om Rebella Hex som skal fremføres foran 200 mennesker i Kimen.

– Det går kjempefint å være eneste gutt, og egentlig er det mest moro, sier Marcus Moseby, som nettopp startet opp i førsteklassen ved Halsen barneskole.

Det er nettopp på Kulturloftet på Halsen at Korinter’n barne- og ungdomskor med til sammen 45 sangere i alderen seks til 15 år gjør de siste forberedelsene foran forestillingen i Kimen 19. september.

Av de 45 finnes det altså kun én gutt, og han er svært spent foran begivenheten i Kimens storsal.

– Vi blir nok litt nervøse før vi skal på scenen, men jeg tror det skal gå bra, forteller Moseby.

ENSLIG, MEN IKKE ENSOM: Midt inne i denne hekseforsamlingen finner vi den eneste gutten i forestillingen, Marcus Moseby.
ENSLIG, MEN IKKE ENSOM: Midt inne i denne hekseforsamlingen finner vi den eneste gutten i forestillingen, Marcus Moseby.
12 sanger

Rebella Hex er en aktiv heks som lever i fjellet, og finner på mye rart. Forestillingen om rebellheksa er i mange år blitt satt opp i Namsskogan Familiepark, men holder nå på å spre seg utover regionen.

– Tormod Aune som har laget stykket tok kontakt med oss og spurte om vi ville sette det opp. Vi skal fremføre 12 sanger fra stykket, sier dirigent Camilla Fauchald.

Publikum blir kjent med heksens mange gjøremål og heksekunstner gjennom sanger, dramatisering og danser.

– Gunhild Hjertås skal spille Rebella Hex, og hun var innom øvelsen og sammen med henne skal koret synge noen av sangene, sier dirigenten.

Nesten utsolgt

Opprinnelig skulle det to timer lange stykket settes opp i mai, men på grunn av virusutbruddet ble forestillingen koronautsatt til i september.

– Vi har lov til å ha 200 publikummere, og akkurat noen er det bare rundt 20 billetter igjen. Vi gleder oss, sier Moseby og Fauchald.

Les forrige sak:
FULL INNSATS: Marit Iren Hofstad (t.v.), Sagka Mathilde Gundersen (t.h.) og Leonel Danielsen Olsen gikk løs med full iver for å løse oppgavene i rundløypa i Remarka.
Først rundløype, deretter pølse, kake og premie

Trøndelags eldste speidergruppe feiret 100-årsjubileum

Close