14 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Ingen lovnader om at direktebuss gjenoppstår

Høy temperatur og sterke følelser om nedlegging av rute 38

Frp-politiker i Malvik og fylket, Lill Harriet Sandaune, var en av politikerne som møtte opp på folkemøtet på Melhus.

Nedleggelsen av rute 38 – direktebussen mellom Brekkåsen og Stjørdal har vakt sterke reaksjoner i begge endene av bussruta. Onsdag kveld møtte over 400 opp på folkemøte om saken på Melhus.

Bakgrunnen for møtet var omleggingen av rutetilbudet som kom 3. august da direktebuss utenom rushtid til Trondheim ble endret til buss med buss-skifte ved Sirkus Shopping for å komme inn til til Trondheim sentrum. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Jan Arne Vold er initiativtaker til gruppen som sterkt ønsker at buss 38 kommer tilbake på rutetilbudet – hele dagen.

Jan Arne Vold, (51), er mannen bak Facebook-gruppen ”Vi som vil ha tilbake buss 38 Brekkåsen – Stjørdal”, som på kort tid har fått over 4.100 medlemmer.

– Vi har samlet inn over 2000 underskrifter som ble overlevert administrerende direktør Janne Solli i AtB. Vi har delt ut cirka1500 klistermerker «Bil for buss», og vi har møtt masse folk som har delt sine opplevelser og ikke minst, frustrasjon, etter omleggingen. Det har vært møter mellom gruppa og representanter for alle politiske parti både i Melhus og i Stjørdal og Malvik. Vi har også hatt møte med fylkeskommunens representanter, sier Vold, som er tydelig på hva han og gruppen ønsker å oppnå.

– Det vi ønsker oss er direktebuss også i den tiden når turnusarbeidere, funksjonshemmede, eldre, barn og ungdom vil ta buss. Trondheim er Trøndelags hovedstad, sentrum for kulturelle aktiviteter, idrettsarrangement, sosiale aktiviteter, mye av det som vi mangler på Melhus, Malvik, Hommelvik og tildels Stjørdal, sier Vold. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Disse engasjerte personene hadde tatt plass på første rad. Fra venstre: Lena Gimse fra Melhus, Terje Karlsrud, som er leder for rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Lisbeth Nygård fra Være, Brit Aune fra Vikhammer og Ingrid Hvidsand fra Vikhammer.

Over 400 i salen, – en sal med temmelig høy temperatur etter hvert. AtB fikk massiv kritikk da salen slapp til med spørsmål. Erlend Solem fra AtB ga klart uttrykk om at dette møtet i hovedsak dreide seg om Melhus-Trondheim, og ikke Stjørdal – Trondheim, noe som gjorde mange av tilhørerne i salen opprørt.

Politikere fra alle de involverte kommunene Melhus, Trondheim, Stjørdal og Malvik var invitert til møtet og det samme var representanter fra fylkeskommunen. Selv om kritikken var massiv kom det ingen lovnader fra AtB om at buss 38 gjenoppstår hele døgnet i løpet av kort tid.

Les forrige sak:
GODT OPPMØTE: Mange hadde funnet veien til folkemøtet.
Sterke beretninger fra skolehverdagen

Folkemøte om ett av de mest betente sakene i Stjørdals-politikken

Close