-2 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Ingen midler til elektrifisering nå heller

Ti millioner til enda mer planlegging

All togtrafikk mellom Trondheim og Mosjøen står lørdag ettermiddag på grunn av et kabelbrudd. (Illustrasjonsfoto) All togtrafikk mellom Trondheim og Mosjøen står lørdag ettermiddag på grunn av et kabelbrudd. (Illustrasjonsfoto)

I forslaget til statsbudsjett er det ikke avsatt midler til oppstart av elektrifisering av Trønderbanen og Meråkerbanen.

Dette er det som står å lese i samferdselsdepartementets budsjett om elektrifiseringsprosjektet:

«I Nasjonal transportplan 2018–2029 er det lagt opp til å elektrifisere Trønder- og Meråkerbanen. Elektrifisering alene gir imidlertid ikke mulighet for å øke frekvensen mellom Trondheim og Steinkjer. For å legge til rette for økt frekvens, skal ulike tiltak for kapasitetsutvidelse og tidsbesparelser utredes nærmere, herunder alternativer som kombinerer tiltak for økt frekvens med full og delvis elektrifisering. Regjeringen foreslår å bevilge 10 millioner kroner til videre planlegging for å tilpasse de foreliggende planene i 2019.»

Dette reagerer flere trønderske politikere sterkt på. Skatvalsbyggen Marit Arnstad uttaler til Trønder-Avisa at det er en skam at regjeringen ikke prioriterer Trønderbanen og Meråkerbanen i år heller. Til samme avis er det også en oppgitt fylkesrådmann Odd Inge Mjøen som mener dette må være verdens best planlagte jernbanestrekning.

– Hva mer er det å planlegge nå, spør Mjøen i Trønder-Avisa.

Les forrige sak:
Stjørdal svømmehall åpner igjen etter sjokk-kloring tirsdag.
Åpner bassenget på tirsdag

Kommunen oppfordrer brukerne til bedre hygiene

Close