15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Inn i stort handelssamarbeid

Coop Frosta inn i Coop Midt-Norge

Jan Inge Røkke har bestyrt Coop Frosta siden 1995. Fredag tok Coop Frosta skrittet inn i Coop Midt-Norge. Fra midten av mars vil Røkke hovedsakelig arbeide på hovedkontoret til Coop Midt-Norge på Lade, men han vil fortsatt ha kontordager på Frosta. Den øvrige administrasjonen blir omorganisert. Jan Inge Røkke har bestyrt Coop Frosta siden 1995. Fredag tok Coop Frosta skrittet inn i Coop Midt-Norge. Fra midten av mars vil Røkke hovedsakelig arbeide på hovedkontoret til Coop Midt-Norge på Lade, men han vil fortsatt ha kontordager på Frosta. Den øvrige administrasjonen blir omorganisert.

Fredag ble Coop Frosta og Extra en del av Coop Midt-Norge og ble dermed den 25. kommunen som inngår i det store handelssamvirket.

– Vi så andre S-lag gå inn i Coop Midt-Norge og dermed ble det etter hvert mer aktuelt også for oss, sier Jan Inge Røkke som har drevet Coop Frosta siden 1995.

– Det har vært en tid med store endringer på Frosta. Handelen har utviklet seg mye på den tida. Da jeg begynte, var det fortsatt noen private kjøpmenn som drev butikk mens samvirkelaget hadde en avdeling både i Småland og ute på Nesset. Men konkurransesituasjonen er blitt tøffere med årene og har gitt strengere rammevilkår. I dag har Frosta to butikker som driver med dagligvare, Coop og Kiwi. Samtidig opplever vi større kompetansekrav. Med et større lag har du flere å spille på. Dermed får du lettere fagkompetanse på alle områder, sier Coop-sjefen på Frosta.

Røkke har vært sjef i 24 år og den største forskjellen siden den gang er at de nå går inn i en større organisasjon med god økonomisk ryggrad.

– Dermed står vi sterkere ved framtidig ekspansjon for å følge med i tiden. Samtidig har Frosta opplevd store forandringer. Det skyldes ikke minst den voldsomme veksten i hytte- og campingvognmarkedet på Frosta som gir større grunnlag for handel. Med dagens tilbud legger hytte- og campinggjestene igjen vesentlig mer penger enn de gjorde før. I utgangspunktet hadde folk fra Trondheim gjerne med varer hjemmefra og handlet lite på Frosta. Her har det skjedd en stor forandring. Nå vil jeg skryte av våre gjester som er flinke til å handle lokalt på Frosta. De ser behovet for å bevare det gode tilbudet nær hyttene sine.

– Hvordan har omsetningen utviklet seg i din år hos Coop Frosta?

Ole Hermod Sandvik

– Det har vært en kraftig økning. Da jeg startet, lå vi på 13-14 millioner kroner i omsetning medregnet butikkene i Småland og ut på Nesset. Den gangen drev vi også en del omsetning for Felleskjøpet. Det kommer i tillegg. Vi kunne ha en totalomsetning på rundt 20 millioner.

– Og hvor stor er omsetningen nå?

– Vi har ennå ikke de eksakte tall for 2018 klare, men fjorårets omsetning vil ligge på ti ganger nivået fra 1995 med omtrent 200 millioner kroner. Men her ligger også fusjoner med Åsenfjord og Åsen som var nyttige grep. De blir også med inn i Coop Midt-Norge. Ellers har det vært positivt å få selskap av Vinmonopolet i butikkmiljøet på Frosta, sier Jan Inge Røkke.

Les forrige sak:
MARKERER SEG: Bandet Adventure, der tre av seks medlemmer er fra Stjørdal, får oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. (Foto: Bernt Kulseth)
Halvt Stjørdals-band slår an internasjonalt

- Albumet selger godt i England, og vi har fått positive tilbakemeldinger fra store markeder som Japan og USA

Close