1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Innbyggerne er bekymret for butikken. Nå fikk de besøk av toppsjefen

Coop-sjef Torbjørn Skei besøkte Åsen, hvor problemene med den skeive og trange butikken ble diskutert. (Arkivfoto) Coop-sjef Torbjørn Skei besøkte Åsen, hvor problemene med den skeive og trange butikken ble diskutert. (Arkivfoto)

Coop Midt-Norges sjef Torbjørn Skei kom til Åsen, hvor han og næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger diskuterte et lokalt ønske om ny butikk.

Det var Åsen Pensjonistlag ved Torbjørn Nyborg som tok initiativ til møtet med temaet «Den trange og skeive Coop-butikken i Åsen».

Dagens butikk ble drøftet, men det ble ikke gitt noen lovnader om ny butikk under møtet. Ventet befolkningsvekst i Åsen, og handelslekkasje på grunn av dagens butikk ble påpekt.

Åsen bygdeforum, to borettslag, Eldres råd, Rotary og Åsen Sanitet var representert.

En fjerdedel omsetning til turister og hytteeiere, og handelslekkasje på 47 prosent er anslått for butikken.

Den ble rett og slett «berømt» etter at Linda Eide laget program om den på NRK. I mange aviser har butikken også blitt omtalt.

Trang og skeiv

For kundene oppleves butikken som trang, og gulvet er så problematisk at flere i stedet vil handle et annet sted.

Med et fall på 70 centimeter fra vest til sør på gulvet i butikken, må kundene holde på handlevognene. Et ubevoktet øyeblikk, og din vogn kan trille av gårde.

I invitasjonen til møtet ble det pekt på at det skeive gulvet oppleves som et problem spesielt for eldre kunder, og de som skal ha med små barn på handleturen.

Ny E6

Ny E6 skal bygges slik at hovedvegen vil gå utenom Åsen, og næringssjef Håkon Okkenhaug orienterte om E6-planene.

Utsiktene for Coop-butikken i Åsen ble diskutert. Beskjeden fra Åsen var at ny og romsligere butikk, med gulv i vater kan redusere handelslekkasjen. Og nye boligtomter kan gi nye kunder.

Coop-sjef Torbjørn Skei fikk bred informasjon om butikken i Åsen, om utsiktene for lokalsamfunnet, og om ny E6.

Hva Coop Midt-Norge vil gjøre er uavklart.

Les forrige sak:
Tobias (13) ble toppscorer i sin første basketkamp

Close