-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Inngår samarbeid med sportsbutikk: – Gull verdt for de som har barn og unge

Prosjektleder Brynhild Jorid Rotvold forteller om et godt spenn i målgruppen. Fra i en ettåring i lånt sykkelvogn til en 80-åring som lånte truger. Nå krysser hun fingrene for at BUA skal bestå. Prosjektleder i BUA Stjørdal, Brynhild Jorid Rotvold.

Det siste året har utlån av sports- og friluftsutstyr hos utleieaktøren BUA i Stjørdal økt med 200 prosent. Nå vil de også satse på utlån av turtøy fra Stormberg.

– Skal man ut i naturen så er jo bekledning viktig, og vi så at flere som låner utstyr også trenger å få tak i godt turtøy, sier prosjektleder hos Bua, Brynhild Jorid Rotvold.

Bua Stjørdal åpnet i mai 2020, midt under koronapandemien og året der alle skulle på Norgesferie. Konseptet som handler om gratis utlån av sports- og friluftsutstyr har slått godt an, både hos skoleklasser, organisasjoner og privatpersoner. Nå ser de frem til å også kunne tilby god bekledning.

– Produktene til Stormberg traff vårt behov. Det er brukervennlig og praktisk turtøy som passer til friluftsliv. I første omgang har vi tatt inn regntøy til både store og små, og så planlegger vi nå å ta inn vintertøy, forteller Rotvold.

Bærekraftspartner

Butikksjef for Stormberg Stjørdal, Lene Flotten Avelsgaard, er veldig fornøyd med samarbeidet.

– Bua gir et viktig tilbud. De hjelper folk ut i naturen. Når man har muligheten til å låne utstyr kan man teste en aktivitet uten å investere for mye. Det gjør det mer tilgjengelig for alle, og så er det gull verdt for de som har barn og unge som vokser fort og kanskje ikke rekker å slite ut utstyr og tøy før de trenger neste størrelse, sier hun.

For BUA er samarbeid med næringslivet, frivillige organisasjoner og lokale aktivitetstilbud viktig.

– Vi bygger sten for sten. Samarbeidene gir oss både tilgang til utstyr og kompetanseheving. Det er viktig for oss å kunne gi råd til innstillinger, størrelsevalg og sikker bruk av utstyret vi låner ut. I tillegg er samarbeid fint for å vise frem tilbudet og treffe enda flere, sier Rotvold.

Ekstra gøy synes Flotten Avelsgaard det er at samarbeidspartnerne deler mye av det samme verdisettet.

– I Stormberg er bærekraft og inkludering to av våre viktigste verdier, og de passer svært godt med BUAs profil der målet er å gjøre sports- og friluftsutstyr mer tilgjengelig for alle, samt få ned overforbruk. Derfor er vi veldige glade for å være deres bærekraftspartner, sier hun.  

Les forrige sak:
Kai Fredrik Godejord og Kirkevert Ann-Mari Aas ønsker alle velkommen til Åpen kirke i Stjørdal Kirke, uansett livssituasjon. Her kan man enten nyte en stille stund, eller blir med på praten rundt kaffebordet.
Her har de hjerterom til enda flere

Close