-1 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Innlegg: Det beste for barna

Skrevet av Morten Harper, SV

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

I oktober 2013 ble den kommunale barnehagen i Elvran besluttet nedlagt. I mai 2017 led Flora oppvekstsenter samme skjebne. SV stemte mot begge nedleggelsene. Nå er det Husbymarka barnehage som står for tur i kommunestyremøtet 19. desember, ifølge budsjettkuttene fra ordfører Ivar Vigdenes og posisjonspartiene Sp, H, Frp, MDG og KrF.

SV vil beholde Husbymarka barnehage. Ungene i Stjørdal fortjener det aller beste barnehagetilbudet vi kan gi dem. Det er en styrke for helheten i barnehagetilbudet i kommunen at vi også har noen mindre avdelinger, slik som i Husbymarka, med de mulighetene det gir for tett oppfølging av ungene. Husbymarka har dessuten et flott uteområde.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

SV vil styrke de kommunale barnehagene, ikke legge ned de barnehagene og plassene vi har. Det er allerede en altfor høy andel private barnehageplasser i Stjørdal, omtrent 60 prosent private og 40 prosent kommunale. Vi ønsker en skikkelig satsing på de kommunale barnehagene, slik at de blir det naturlige førstevalget for enda flere foreldre.

Engasjementet vi nå ser blant foreldre, unger og ansatte viser at Husbymarka er en god barnehage som det er verdt å kjempe for. Det gir ikke bedre oppvekst å la private erstatte godt etablerte kommunale barnehageplasser.

Sp, H, Frp, MDG og KrF betaler gladelig millioner av kroner i året til private barnehagekjeder, men vil ikke bruke 780 tusen på å beholde Husbymarka barnehage. Det er ikke til barnas beste.

Ordførerpartiene har stått for fri flyt av private barnehager, og i Stjørdal har vi alle de store kjedene Gnist, Espira og Læringsverkstedet. Tidligere i år overtok gigantfondet Altor som eier av Gnist-barnehagene, deriblant Gnist Husbyåsen. Altor er ingen pedagogklubb. De er store eiere innen blant annet industri, shipping og puber. Barnehagene er bare nok en investering i deres portefølje.
Det er i beste fall naivt å tro at dette bidrar til et bedre barnehagetilbud. Eierne har maksimal avkastning som øverste mål.

Til de som er bekymret for overkapasitet i barnehagene vil jeg si at innsparingen ved å legge ned Husbymarka er liten og tvilsom i kroner og øre. Vi bør i stedet utnytte den kapasiteten som er til økt bemanning per barn – til det beste for alle barnehagebarna.

Ønsker Ivar Vigdenes å gå inn i historien som ordføreren som avviklet, i stedet for å utvikle, de kommunale barnehagene?

Morten Harper
Kommunestyrerepresentant Stjørdal SV

Les forrige sak:
Lager et helt nytt juleverksted

- Jeg ønsker at ungene, eller ungdommene, skal komme hjem med noe fint

Close