-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Innstilles som ny kommunedirektør

Ansettelsesutvalget har enstemmig innstilt Stig Roald Amundsen (50) som ny kommunedirektør i Malvik kommune.

Det skriver Malvik kommune i en pressemelding tirsdag formiddag.

Amundsen er i dag kommunedirektør i Selbu kommune, en stilling han har hatt siden 2015.

– Jeg er selvsagt glad og synes det er veldig hyggelig å bli innstilt til jobben som kommunedirektør i min gamle hjemkommune Malvik, sier Amundsen, og fortsetter:

– Utfordrende og spennende

– Det er en utfordrende og utrolig spennende jobb, noe jeg kjenner godt til i fra samme rolle i Selbu. Selv om jeg trives godt i Selbu med mye spennende på gang, er jeg likevel lysten på en ny utfordring i en noe større organisasjon og kommune, og jeg var ikke i tvil om at jeg ville melde meg på når jobben her ble ledig, sier Amundsen.

50-åringen var i perioden 2011 til 2015 fagsjef i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Amundsen har juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i selskapsrett og kommunalrett, og er bosatt på Hell.

– Malvik er en attraktiv kommune der det skjer mye og selv om det også byr på utfordringer oppfatter jeg at det gjøres mye bra og at kommunen er i god utvikling. Jeg takker ansettelsesutvalget for den tilliten dere her har vist meg, jeg ser nå frem til kommunestyrets behandling av innstillingen, sier han.

– Grundig vurdering

Ordfører Trond Hoseth forteller at det var mange godt kvalifiserte søkere på stillingen, og at ansettelsesutvalget har hatt en grundig ansettelsesprosess med rekrutteringsselskapet Visindi.

– Vi har gjort en grundig vurdering av både kandidatenes bakgrunn og de er målt mot de krav som har blitt stilt i prosessen. Det henger også nøye sammen vurderingen av hvilke utfordringer Malvik kommune står overfor.
Ansettelsesutvalget vurderer at Amundsen kan vise til en bred bakgrunn og kompetanse, og har god motivasjon for stillingen, sier Hoseth.

Innstilligen fra ansettelsesutvalget skal behandles i ekstraordinært kommunestyremøte 25. oktober.

Les forrige sak:
Hadde tuklet med kjøretøyet. Det fikk konsekvenser i kontroll

Close