8 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Internasjonal Frivillighetsdag

Velkommen til den internasjonale frivillighetsdagen satt i en ramme av lokal markering, sier representanter fra frivillighetssentralene. Medarrangører er Musikkrådet og Idrettsrådet i Stjørdal. I år er det spesielt fokus retta mot sanitetskvinnene mandag 5.desember med start klokka 19.00 i Stjørdal kino.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

 

Frivillighetssentralen, Musikkrådet og Idrettsrådet er medarrangører når frivilligheten skal markeres. Norske sanitetskvinner får oppmerksomhet denne mandagen etter som generalsekretær Anne-Karin Nygård ankommer Stjørdal og frivillighetsmarkringen. Nygård skal først møte sine sanitetskvinner i formannskapssalen fra klokka 17.00 mandag 5.desember. Det blir velkomstkaffe i foajeen på kinoen fra 18.00 og det frivillige programmet starter klokka 1900 i Stjørdal kino. Programmet varer til klokka 21.00 denne kvelden. Nygård er administrativ og faglig leder for sekretariatet og tilrettelegger og presenterer saker for sentralstyret og landsstyret, hun deltar også i disse styrenes arbeid.

Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) er Norges største kvinneorganisasjon, og har kvinnehelse som hovedsatsingsområde. N.K.S. er landsdekkende og demokratisk oppbygd, og har sterk forankring i lokalmiljøet. Organisasjonen består av omkring 1300 lokale sanitetsforeninger og underavdelinger, med rundt 50.000 medlemmer som driver sitt arbeid på frivillig grunnlag. Antall lokale foreninger er spredt utover hele landet, og avspeiler sanitetskvinnenes mangfoldige arbeid. Innsatsen er spesielt satt inn der det er behov for en tjeneste eller et tilbud som ikke ivaretas av det offentlige. Foreningene har stor grad av selvstyre. Aktivitetene varierer i forhold til medlemmenes interesser og behovene i lokalmiljøet, men skal falle inn under satsingsområdene i gjeldende strategisk plan. Sanitetskvinnene lokalt arbeider for å samle inn penger til N.K.S. sine nasjonale satsingsområder – ikke minst gjelder dette organisasjonens fond til forskning og utvikling. N.K.S. har som formål å bidra til et trygt og inkluderende samfunn ved å aktivisere medlemmene til frivillig innsats innenfor helse- og sosialområdet, med spesielt fokus på kvinner.

 

Kvinners livsvilkår

Coop Storlien artikkelnivå

Organisasjonens hovedfokus er kvinners livsvilkår. N.K.S. har siden oppstarten vært en svært viktig aktør innen helse- og sosialområdet. Det gjelder både som politisk pådriver, og som en betydelig leverandør av helse- og omsorgstjenester. De senere årene har N.K.S. hatt et sterkt fokus på kvinners livsvilkår, og i dag er sanitetskvinnene blant annet sterkt engasjert for å bedre livsvilkårene til kvinner med minoritetsbakgrunn. Norske Kvinners Sanitetsforening deltar aktivt i samfunnsdebatten, men er partipolitisk uavhengig og livssynsnøytral.

–        Dette blir en konferansedag med inspirasjon til frivillig arbeid. Vi har markert denne dagen to år tidligere også, da med andre tema. Nå er det sanitetskvinnene som skal få sin oppmerksomhet, sier Kjersti Vist Heide og Liv Inger Schnell ved Frivillighetssentralen. De to håper mange finner veien til Stjørdal kino denne mandagen 5.desember. Det blir idrett og musikk, lover Vist Heide og røper at Jonne & Dæm med utspring fra Lånke ankommer. Flere lokale sangere og musikere skal delta, som Øystein Berntsen og Siri Bones.

–        Vi legger vekt på å benytte lokale frivillige også denne gang. Vår magedanser er derimot hentet fra Trondheim denne gangen, sier Kjersti og Liv Inger, og gleder seg til å høre Halsen Skolekorps spille denne mandagen. En CD-skal også selges til inntekt for julaften-arrangementet i Lokstallen.

–        Møt opp denne mandagen for å oppleve frivilligheten i en fin ramme, oppfordrer arrangørene som lover billig inngang, ja nesten helt gratis. Det er altså sanitetskvinnenes innsats som denne dagen skal få sin rettmessige fokus i det frivillige arbeidet.    

Les forrige sak:
Kan kjøre hest igjen

  – Vi fikk inn litt i overkant av 100 000 […]

Close