18 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Investerer 180 millioner i ny ungdomsskole

Bygger skolebygg for hele samfunnet

SNART I GANG: Den nye Selbu ungdomsskole skal bygges nedenfor dagens skole, på dagens håndballbane.

Den nye ungdomsskolen blir ikke «bare» en ungdomsskole, – den blir et samlingssted for hele Selbu-samfunnet.

Det har gått år etter år, men 1. september starter arbeidene med ny Selbu ungdomsskole. 180 millioner kroner skal brukes på skolen som har plass til 180 elever, og skal være innflyttingsklar om halvannet år.
– Et skikkelig løft for hele oppvekstetaten og et godt prosjekt for hele Selbu, mener ordfører Ole Morten Balstad.
Det har vært mye diskusjoner rundt Selbus nye ungdomsskole, men ordføreren er overbevist om at resultatet som står innflyttingsklart ved årsskiftet 2021/2022 og fiks ferdig høsten 2022 skal bli et meget godt resultat.

– Ikke så «hyggelig» jubileum

Balstad innrømmer at alle jubileer er verdt å markere, men ikke alle er like «hyggelige». Da tenker han blant annet på 50-årsfeiringen av Selbu ungdomsskole for to år siden.
– Bygningen kunne sikkert stått både 30 og 50 år til, og kanskje enda mer. Men dagens bygg er ikke tilpasset dagens skolehverdag. Oppvekstvilkårene blir viktigere og viktigere og selv om ikke bygningen i seg selv skaper en god skole, har innrammingen og tilretteleggingen mye å si for innholdet i en god skole, sier Ole Morten Balstad. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

LØFT FOR ALLE: Selbu-ordfører Ole Morten Balstad er meget fornøyd med ungdomsskole-prosjektet som har byggestart 1. september.
Basseng og kultursal

I tillegg til nødvendige arbeidsplasser for lærere og inntil 180 elever, inneholder skolen som nå bygges både et amfi med plass til inntil 300 personer, aktivitetssal og 25-meters basseng. Alle disse rommene vil være til glede og nytte for alle i Selbu, ikke bare ungdomsskoleelevene.
– Kulturlivet har litt kummerlige formål i Selbu, men med den kultursalen vi nå bygger vil dette få et stort løft. Nå skal kulturaktørene selv få være med på deler av utformingen av denne, sier Balstad.
Han er også glad for at det blir en betydelig bassengoppgradering i bygda. I dag er det kun et 12,5 meters-basseng ved ungdomsskolen og et noe større ved Peder Morset folkehøgskole. Nå blir det 25 meters-basseng med regulerbar høyde.
Underveis har det også vært diskusjon om gymsal eller idrettshall også. Løsningen ble en aktivitetssal som er større enn dagens gymsal ved skolen.
– Vi har et klart hallbehov i Selbu, men dette blir en bra løsning, synes ordfører Balstad.

Fortsetter i gammelskolen

Den nye ungdomsskolen skal bygges nedenfor dagens skole der det i dag er håndballbane. Som alltid når nye skolebygg skal settes opp blir det en utfordring i anleggsperioden.
– Vi skal drive skole i dagens skole samtidig som den nye skolen bygges. Det betyr ett år med lite uteareal, men det er ikke det verste for en ungdomsskole. Når den nye skolen er innflyttingsklar neste årsskifte starter jobben med å rive den gamle, og opparbeide uteareal. Alt skal være ferdig til høsten 2022, sier Ole Morten Balstad.
Prislappen er altså 180 millioner kroner, og Hent er valgt som entreprenør.

Les forrige sak:
Har blitt landets største dør- og vindussenter

- Den største styrken er våre ansatte med kompetansen på tvers av våre avdelinger

Close