2 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Inviterer alle til kveldsmat etter tøff tur til toppen

2,7 kilometer og 380 høydemeter

OPPOVERBAKKE: Det stiger jevnt og trutt, og innimellom ganske så mye, fra skytterhuset og opp til steinbruddet i Hosethkammen. (Foto: Skjelstadmark IL) OPPOVERBAKKE: Det stiger jevnt og trutt, og innimellom ganske så mye, fra skytterhuset og opp til steinbruddet i Hosethkammen. (Foto: Skjelstadmark IL)

Det er 2,7 kilometer langt og 380 meter i høydeforskjell fra Skjelstadmark skytterhus i Rådalen til Hosethkammen. Snart er det klart for det tøffe motbakkeløpet igjen.

Hosethkammen opp arrangeres onsdag 4. september for 8. gang. Idrettslagets leder, Siv Sætran, håper på minst 150 deltakere som tar den svette turen opp til toppen. Og etterpå samles alle til kveldsmat i skytterhuset.

– Kveldsmaten har blitt veldig populær og dette er ikke bare for deltakerne, men for absolutt alle, sier Sætran, som omtaler Hosethkammen opp som en stor sosial happening.

– Det er innimellom litt bratt oppover bakkene, så en familie med små barn må nok regne med å bruke minst tre kvarter fra start til mål, sier Sætran.

Løyperekordene er imidlertid på et litt annet nivå. Jens Høiås løp opp på 13 minutter og 54 sekunder i 2012, mens Ellen Kvalheim har damerekorden på 18,43, satt i 2015.

Nå håper Sætran at skjelstadmarkinger og alle andre møter opp til løpet onsdag 4. september. Påmeldingsfrist finnes ikke; det er bare å møte opp på startstedet den kvelden.

 

Les forrige sak:
SEKS ÅR: - I seks år var Ivar Aas min sanglærer på kulturskolen. Nå er jeg veldig stolt over at vi får være solister under kveldskonserten til Skatval Hornmusikklag lørdag 24. august, sier Sofie Venæs her sammen med sin tidligere lærer.
Eleven og læreren opptrer sammen

Sofie Venæs og Ivar Aas er solister under sommerkonserten

Close