6 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Inviterer minister til Stjørdal

|| Stjørdal kommune ønsker å få besøk av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. (Foto: Regjeringen.no)||

Stjørdal kommune ønsker å vise seg fram som en stor og viktig forsvarskommune, og har invitert forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på besøk.

– Vi oppfatter det slik at Værnes garnison er mer relevant for Forsvaret enn noen gang tidligere. Det er i en slik sammenheng viktig for Stjørdal kommune å være det beste vertskapet vi kan være for Forsvaret, skriver ordfører Ivar Vigdenes i invitasjonen som nylig er sendt til forsvarsminister Bakke-Jensen.

Vigdenes informerer om de historiske linjene i invitasjonen og trekker disse helt tilbake til vikingetiden, da Værenssletta var brukt til militære formål. Formelt ble Stjørdal en forsvarskommune i 1887 da Forsvarsdepartementet kjøpte Værnes hovedgård, og nå er de rikspolitiske signalene at Værnes sin rolle skal bli større igjen.

– Vedtatte Langtidsplan for Forsvaret (LTP) ga bud om økt militær tilstedeværelse på Værnes. Hovedargumentet for en slik prioritering er Værnes garnisons avgjørende rolle i forbindelse med forhåndslagringen av amerikansk militært materiell og Norges forpliktelser relatert til mottak av alliert militær forsterkning, skriver Vigdenes, og understreker at Stjørdal kommune er opptatt av at Værnes skal ha en viktig rolle også framover.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det jobbes mye med å følge opp Stortingets vedtak og Stjørdal kommune er svært interessert i å se hva gjeldende LTP fører til av aktivitet i vår kommune, skriver ordfører Vigdenes, som foreløpig ikke har fått noe svar fra forsvarsministeren om, og eventuelt når, han kommer til Stjørdal.

Les forrige sak:
||
To personbiler kolliderte på E6

Politiet i Trøndelag meldte klokka 8.25 fredag morgen om en trafikkulykke […]

Close