8 °C Stjørdal, NO
28/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Inviterer til julemarked på skolen

Aglo-elevene samler inn midler til veldedige formål

Elevene på bygglinja, Simon Gabragarges, Kevin Halvorsen, Odin Reitan, Sivert Kartum, Ermias Masho, Martin Weiseth, Sindre Stokke og Elisabeth Husås har laget flotte saker for fuglevenner. Elevene på bygglinja, Simon Gabragarges, Kevin Halvorsen, Odin Reitan, Sivert Kartum, Ermias Masho, Martin Weiseth, Sindre Stokke og Elisabeth Husås har laget flotte saker for fuglevenner.

Aglo videregående skole samler inn midler til nyttige formål ved å arrangere skolens eget julemarked. Hele skolen er engasjert i arbeidet med å lage både produkter og julestemning.

Nå inviterer Aglo videregående skole til sitt eget julemarked på Skatval. Lørdag 24. november pynter de litt ekstra for å skape advent- og julestemning. Alle studieretningene fra studiespesialisering, frisør, bygg og mekanisk verksted med flere skal tilby salg av julens varer.

– Vi vet det er mange elever og lærere som gleder seg til julemarkedet. Alle håper jo også at publikum tar turen hit for en hyggelig førjulshandel, sier avdelingsleder service og samferdsel, Heidi Hernes Valstad og lærer byggfag Tomas Werkland.

Nasrullah Davodkhel, Sonja Gulaker, Atiqullah Oryakhel og Rakel Berg er fire av elevene som betjener bruktbutikken på skolen.
Nasrullah Davodkhel, Sonja Gulaker, Atiqullah Oryakhel og Rakel Berg er fire av elevene som betjener bruktbutikken på skolen.
Overskuddet går til Mercy Ships

– Først og fremst ønsker vi at overskudd fra markedet går til veldedige formål. I år har vi valgt å støtte Mercy Ships, som er bygget opp som ambulerende sykehus, helsestasjon og tilbyr rådgivning innen landbruk, forteller Hernes Valstad.

På julemarkedet blir det blir åpen frisørsalong der elevene tilbyr klipp, vask, farging og hårstell, og Vg 1 og Vg 2 med påbygning arrangerer basar og lodder ut signert RBK-skjorte.

– Et tandemhopp fra Forbordsfjellet blir også trukket. Vår avdeling bygg/tømrer har laget fuglekasser, insekthotell og fuglematere. De vil også tilby et barneverksted, der barna kan lage sin egen fuglekasse, sier Heidi Hernes Valstad.

Skolens egen bruktbutikk holder åpent

Aglos bruktbutikk benyttes som klasserom for undervisning og læring av handel. På julemarkedet blir denne åpen, og butikken vil selge flere juleartikler. Rakel Berg, Atiqullah Oryakhel, Sonja Gulaker og Nasrullah Davodkhel er fire av elevene som betjener butikken.

– Vi kommer til å tilby tema fotografering og har med oss lærer Børge Wahl som ekspert. Etter hvert blir nok både elever, lærere og våre gjester sultne, og da har kjøkkenet på skolen salg av grøt i kantina, forklarer elever og lærere som allerede begynner å komme i adventsstemning.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kastet sofa ut av vindu

Vet ikke hvorfor sofaen ble slengt ut

Close