11 °C Stjørdal, NO
25/09/2020

Inviterer til julemesse

Lørdag arrangerer Skatval Sanitetslag sin tradisjonelle julemesse

Det er klart for julemesse i regi av Skatval Sanitetslag lørdag 7. desember. Fire av flere blant arrangørene er: Emma Brænne, Grethe Paulsen, Kjellfrid Stene og Hildur Forbordsaune. Det er klart for julemesse i regi av Skatval Sanitetslag lørdag 7. desember. Fire av flere blant arrangørene er: Emma Brænne, Grethe Paulsen, Kjellfrid Stene og Hildur Forbordsaune.

Tradisjonen tro blir det ny julemesse på Skatval skole i regi av Skatval Sanitetslag. Skatval skolemusikk spiller juletoner, og utvalget i år byr på varierte julegavetips med minst 230 premier i tombola.

Damene hos Skatval Sanitetslag har nylig deltatt i julegrantenning på bosenteret. Det har vært en travel høst og nå er de klare for å arrangere julemesse på skolen. Salgsvarene på julemessa hører naturlig årstiden til både med varme strikkevarer og et rikt utvalg av julekaker, flatbrød, spekemat og ikke minst de over 230 gevinstene i tombola. Grethe Paulsen og Emma Brænne, Hildur Forbordsaune og Kjellfrid Stene er fire av damene som organiserer julemessa.

Julegaver og julekaker

– Mange er på utkikk etter julegaver for tiden, eller de skal kanskje fylle opp brødboksene før jul med julekaker og smultringer. Da kan de gjerne besøke julemessa vår, sier de fire som åpner utsalget klokken 10.00 lørdag 7. desember. Julemessa varer frem til 13.00 samme dag.

Strikkevarer av god kvalitet hører med på julemessa sitt utsalg.
Strikkevarer av god kvalitet hører med på julemessa sitt utsalg.

Det er solgt lodd i et hovedlotteri og premiene trekkes denne dagen. Sammen med tombola er det veldig mange gevinster som skal fordeles. Mye er av meget fin kvalitet og damene er kjent for fint håndarbeid i flere utgaver.

– Denne gang har vi med for salg en flott strikket hvit duk laget nitidig og nøyaktig av en voksen dame. Det er også mye å velge blant duker og sydde gjenstander. Noen har også med syltede tomater, syltetøy og spiselige varer som kan oppbevares i lang tid etter jul, sier damene. I denne tiden er også sanitetsdamene rundt med julestjerner og planter til alle i bygda over 80 år. Samtlige rom på Skatval bosenter får også blomster.

Travel høst

– Aktive damer i foreningen NKS har hatt en travel høst?

– Denne høsten har vært travel med deltakelse på TV-aksjonen. Under verdensdagen for psykisk helse deltok vi sammen med 10.-klasseelevene, og vi arrangerer «kløvertur» i Klempen onsdager fra klokken 10.00 der alle som vil kan delta. Det er også viktig å minne om at NKS er i endring ved at personer som vil starte opp egne prosjekt nå vil ha muligheter så lenge dette er godkjent av NKS sentralt, sier damene. Et betydelig hjelpearbeid er lagt ned fra sanitetslaget med innsamling til baltiske land.

Julekaker er alltid populært på julemessa på Skatval skole.
Julekaker er alltid populært på julemessa på Skatval skole.

– Det er en klart bedret situasjon i områdene vi i mange år har bidratt med innsamling til, blant annet i Narva. Nå gir vi helst våre økonomiske bidrag til kvinnefondet, fondet for barn og unge, fondet for psykisk helse, NKS-kontoret for pårørende til rusbelastede i nær familie og Rødkløverhuset i Levanger. I tillegg tilkommer flere prosjekter og salg av fastelavnsris. Vi vil gjerne ha flere medlemmer med i laget. Nå er det julemessa på Skatval skole som nok blir en hyggelig oppgave, sier de fire fra Skatval Sanitetslag.

Les forrige sak:
Oppfylte drømmen om gårdsbutikk

Åpnet gårdsbutikk fylt med lokale varer

Close