15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Inviterer til maritim dag

– Nå vil vi gjerne vise havna frem for publikum

Erling Saksvik og Anders Aalberg ønsker velkommen til en mangfoldig maritim dag hos Stjørdal Båtforening lørdag 25. mai fra klokken 10. Flere samarbeidspartnere blir med på arrangementet. Erling Saksvik og Anders Aalberg ønsker velkommen til en mangfoldig maritim dag hos Stjørdal Båtforening lørdag 25. mai fra klokken 10. Flere samarbeidspartnere blir med på arrangementet.

Stjørdal Båtforening med samarbeidspartnere inviterer til maritim dag. Kajakklubben, seilforeningen, tradisjonsbåter og froskemannsklubben er blant deltakerne.

Stjørdal Båtforening inviterer til maritim dag lørdag 25. mai fra 10 til 16. Her ligger det an til en mangfoldig båtdag med salt sjø. Seilforeningen byr på demonstrasjon av Feva-joller, og viser frem de store seilbåtene i havna. Stjørdal Kajakklubb inntar båthavna med sine farkoster og spiller kajakpolo. Hovedarrangør Stjørdal Båtforening har Anders Aalberg og Erling Saksvik med i arrangementskomiteen. Målet er å skape en trivelig maritim dag med fokus på båt og maritimt sjøliv ved fjorden.

– Båtforeninga i Stjørdal har nå rundt 360 medlemmer og antallet vokser for hvert år. For de med interesse for båt uten båtplass, kan dette arrangementet være starten på en maritim interesse. Vi har noen få ledige båtplasser, sier Aalberg og Saksvik.

Trivselsdagen denne lørdagen byr på store seilbåter i havna, sammen med mindre fritidsbåter. Tradisjonsbåtlaget viser frem eldre modeller av færinger eller trebåt med og uten seil. Froskemannsklubben med base i Håmmårbukta på Skatval kommer. Kongelig Norsk Båtforening vil ha egen stand på maritim dag hos båtforeninga.

Store investeringer er tatt de senere årene for å oppgradere Stjørdal Båtforening sitt havneområde. Mange moderne brygger er på plass. Landsiden mot Havnegata gir besøkende tilgang til kjøkken, vaskemuligheter, dusj og toalett. Den holdes i god hevd av pensjonistene i havna.

– Våre medlemmer utfører nødvendige oppgraderinger på dugnad. Vi synes båthavna har blitt fin og moderne. Nå vil vi gjerne vise havna frem for publikum med åpen klubbhytte. På parkeringa settes det opp telt. Det blir salg av noe spisende og drikke fra åpen kiosk, men vi oppfordrer folk til å ta med egen grillmat. Vi fyrer i gang grillene på havna slik at det blir enkelt for den som ønsker å grille selv også, sier Erling Saksvik og Anders Aalberg.

Coop Storlien artikkelnivå

Det meste av aktiviteten vil skje på parkeringsplassen. Arrangørene oppfordrer til å sykle eller gå ut til havna. Alternativ parkering er vest for klubbhytta.

– Ta gjerne med en campingstol, ellers har vi godt med benker å sitte på. For barna har vi aktiviteten barneroing i havna. Gummibåter stilles til disposisjon for de yngste, så ta gjerne med egen redningsvest eller lån vest av oss i havna. Vi byr på noen overraskelser også. Velkommen til maritim dag hos Stjørdal Båtforening, sier Erling Saksvik og Anders Aalberg.

Les forrige sak:
Varden-løperne Jørgen Sæternes Ulvang (fra venstre) og Astrid Stav fikk plass på Team Veidekke Midt-Norge. Det gjorde også Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik.
Tre lokale fikk plass på trøndersk langrennslag

Juniorverdensmester fra Meråker blir en del av Team Veidekke

Close