16 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Inviterer til VM-vorspiel

– Formålet er å skape VM-stemning i hele Stjørdal, – rett og slett ta hele byen i bruk

BROOOM: I fjor var paraden gjennom Kjøpmannsgata en skikkelig folkefest. Nå satser VM-arrangørene på ny vorspiel-suksess. (Foto: Hell RX/Erling Skjervold) BROOOM: I fjor var paraden gjennom Kjøpmannsgata en skikkelig folkefest. Nå satser VM-arrangørene på ny vorspiel-suksess. (Foto: Hell RX/Erling Skjervold)

Fredag 14. juni blir det et gedigent VM-vorspiel i Stjørdal sentrum.

– Vi kopierer fjorårssuksessen, og håper å få med oss hele bilmiljøet i Stjørdal til en hyggelig samling kvelden før VM i rallycross braker løs, sier Jan Tore Brustad.

Den lidenskapelige rallycrossentusiasten, som i mange år var manager for det norske VM-håpet Andreas Bakkerud, har regien for «downtown-eventet» som arrangementet kalles.

Det blir biler utstilt, det blir show foran Kimen kulturhus med VM-sjåførene på plass, og det blir parade til Lånkebanen utpå fredagskvelden.

– Formålet er å skape VM-stemning i hele Stjørdal, – rett og slett ta hele byen i bruk. VM ønsker virkelig å sette sitt preg på regionen i forbindelse med VM-runden 15. og 16. juni, sier Brustad.

Mer action

Han spår tidenes tetteste, tøffeste og mest actionfylte VM-runde på Lånkebanen de to dagene.

– Det blir mindre vann mellom båtene, rettere sagt bilene, enn tidligere. Årets VM er langt mer åpent enn de seneste årene og det gjør at publikum får oppleve mer action på banen, tror Brustad.

Men før hjulene spinner i gang på Lånkebanen blir det altså et heftig vorspiel i Stjørdal sentrum.

– Stjørdal har et unikt bilmiljø. Hver eneste torsdag kveld gjennom sommerhalvåret er det fullt av kjøretøy i sentrum. Vi håper å få med alle, og enda flere, denne fredagskvelden, og håper på en skikkelig bilkveld i sentrum, sier Brustad.

Elsker VM-stemningen

Han vet at VM-førerne elsker å se og føle på stemningen i VM-byene, og Brustad har hentet inspirasjon fra de store arrangørstedene.

– Enkelte byer er kjempeflinke til å involvere bredt. I Stjørdal er vi skikkelig heldige som har VM-banen så nære byen og det gjør det enklere å få til noe skikkelig bra, sier Brustad.

Han kan ikke garantere at alle VM-førerne stiller på scenen foran Kimen, men har et håp om det. Årets store norske stjerne Andreas Bakkerud har allerede vært med på kickoff´et til funksjonærene og stiller nok på nytt.

– Det blir intervjuer fra scenen og det blir autografskriving. Dette blir skikkelig tøft, sier Brustad, som også jobber med noen overraskelser, men det er fortsatt ikke helt på plass.

– Uansett blir dette en bra VM-oppladning. Vi satser på å selge billetter i sentrum, og vi runder av kvelden med en gedigen parade fra Kimen til Lånkebanen. Da er vi virkelig i gang med VM, sier Jan Tore Brustad.

 

Les forrige sak:
En samstemt komite for kulturn, næring og miljø har i dag gitt kulturetaten 100.000 kroner for å motvirke utenforskap i fritidsaktiviteter. Fra venstre: Veronica Drivstuen, Per Erik Moen, Robert Mulelid, Tommy Reinås, Bjørn Ole Håve, Inger Johanne Uthus, Stian Flobergseter, Hjørdis Thyholt, og Almira Canovic.
Bevilger 100.000 for å unngå utenforskap

Barn og unge, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon, skal ha mulighet til å være med på fritidsaktivitet

Close