14 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Inviterte til lunsjkonsert i kirken

Stjørdal kirke har et spennende program for sine lunsjkonserter fremover mot desember.

Det ble delt mange fine toner fra stjørdalsbandet Autumn Leaves da Stjørdal kirke inviterte til lunsjkonsert. Kantor og pianist Kristina Lysiak ønsket velkommen til en musikalsk reise.

Stjørdal kirke ivaretok smittevernreglene i likhet med publikum da Autumn Leaves delte en trivelig lunsjkonsert med sitt publikum. Jon-Anders Myrvang som trakterer blåseinstrumenter førte an med tittel på låter og delte med sine bandmedlemmer i hovedsak svenske toner under de knappe 30 minuttene i Kimen.

– Vi har valgt å kalle lunsjkonserten for Kjent og kjært. La oss starte med «Når helgenene marsjerer inn», så følger flere svenske melodier som «Det gåtfulla folket» og «Der rosor aldrig dør». Syng gjerne, eller bli med til kjente toner, sa Jon-Anders Myrvang.  Med seg på scenen denne gang hadde Myrvang bandets faste besetning. Torbjørn Thyholt på trommer, Kjell Skotnes på gitar, Jørgen Holthe på kontrabass og Jon Anders på klarinett, trombone og øvrige blåseinstrumenter samt piano. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Bandet Autumn Leaves leverte igjen en flott lunsjkonsert i Stjørdal kirke. Denne gang under tema «Kjent og kjært».

– La oss ta den kjente «Jørgen hattemaker», parerte Myrvang etter applaus fra salen. En kirkesal som Autumn Leaves slett ikke er ukjente med. I minst fem sesonger har de levert sine Lunsjkonserter i Stjørdal kirke. Nå fikk også publikum høre både «Visa vid vindens engar» og «Musik skal byggas ut av gledje». Bandet er ute på flere arenaer og representerer Stjørdal på en utmerket måte med sin jazz og svingende versjoner av variert musikk.

Stjørdal kirke inviterer til Lunsjkonsert også 24. september når Beethoven sine 250 år markeres med Emilija Petrovska på fiolin og Brita Sjøberg på piano. Her får publikum høre noen av den Bonn-fødte musikeren sine kjente verk. Den 8. oktober kommer Trondheim Jernbanekor som ble stiftet allerede i 1885, bare fire år etter at Meråkerbanen åpnet.  Mannskoret leverer et variert repertoar med sakrale og muntre melodier. Torsdag 22. oktober vil kantor i Skatval og Lånke kirker, Kristina Lysiak by på vakker pianomusikk. Kristina spiller på de fleste kirkeorgel og har en master i orgelspill. Torsdag 5. november får Stjørdal kirke besøk av Hans Kristian Ven Røstad, som trakterer pianoet. Han har sine røtter i Meråker og utdanning blant annet fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. For besøkende kan også 3. desember settes av i kalenderen med Lunsjkonsert av elever fra musikk- og danselinja ved Ole Vig videregående skole.

Les forrige sak:
Setter inn store ressurser i leteaksjon

Alle tilgjengelige ressurser settes inn i søk etter savnet jeger

Close