-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Is til hele folket

Den norske isbilen har i Midt-Norge base i Stjørdal og på havna. Bas Tor Slettedal, sjåførene Cornelia Thotinen, Lars Kåre Pettesson (svensken) og Knut (Trysilknut) Tangen foran bilen som kjøres av Stian Fossan.

 

 

Med base på havna i Stjørdal omgitt av is og snø i vinterhalvåret ekspederer sjåførene på Den norske isbilen mange faste og nye kunder i Midt-Norge hver uke. Nå om dagen er temperaturene langt mer isvennlige, og salget øker derfor markant disse sommerdagene.

–   Vi har mange fastekunder året gjennom men det betyr nok noe for issalget med varmere værforhold. Folk sitter gjerne mer ute og kanskje kommer det noen på besøk som gjerne setter pris på is i varmen, sier Tor Slettedal. Han styrer buketten av sjåfører som gjør en stor jobb med å fylle opp bilene og drive kundevennlig salg rett fra bilen. Isbilen med “Norge rundt” vignetten uten klokke kjennetegner bilene som til sammen utgjør 60 i tallet fordelt utover det ganske land. Isfabrikken og bilene eies av 6 søsken Løne, og merket er Isbjørnis produsert i Askøy.

 

Møter kunder langs veien

Sjåførene Lars Kåre Pettersson, Knut Tangen og Stian Fossan forteller om mange positive møter med både barn og voksne langs veiene. Det spilles “Norge rundt” fra bilen, og iskunder strømmer til. Mange spørsmål rettes til sjåførene, om de selger pølse eller fiskemat. Kanskje var det ukjent for mange at Isbilen faktisk selger mye fiskemat fra bilene sine.

–  Vi har ikke bare is i mange varianter og smaker. Reker, scampi, partylaks, røkelaks, hvalbiff og fiskepinner er også blant varene i fryseskapene, sier Isbilens representanter på veien. Klovn-is, Saft is, lakris is, familiepakke, sandwich med og uten karamell og iskake i hjerteform med sjokoladetrekk i tillegg til masse andre isvalg kjennetegner bilene som nå fremstår i gul og hvit utgave og med “Norge rundt”-melodien.

–  Vi har fått inn nye gule biler fra et spansk konkursbo. Du må fortsatt benytte blikk og hørsel for å nå oss, men vi tilbyr også sms-varsling på din mobil. Send is til 2131, så får du varsel om når vi ankommer, eller det vanker noen gode tilbud på mobilen. Vi har eldre og unge kunder som ikke er særlig mobile i hverdagen også med salgstopper gjerne ut i distriktene. Når isbilen kommer er det for noen ukas høydepunkt, sier Tor Slettedal.

 

Fakta om iskremen fra Den norske isbilen:

Så norsk som det går an!

Ingredienser Isbjørn is fra Askøy bruker i iskremen er så langt det er mulig av norsk opprinnelse, og fabrikken bruker bare godkjente naturlige farger og tilsetningsstoffer.

Den norske Isbilens iskremprodukter er produsert i Norge av Isbjørn-Is AS på Askøy. Isbilen har hovedadresse Slettebrekkdalen i Follese. Fersk fløte og melketørrstoff til isen leveres av Tine. Bær og syltetøy kommer fra Lerum, kroneis kjeks bakes av Big Drum, pappeskene består av minimum 50% resirkulert papir og leveres av Ramstad i Førde, sjokoladen lages av Idun i Oslo, osv. På denne måten skapes virksomheten ringvirkninger rundt om i hele Norge.

Allergi
Nedenunder har Isbjørn-is satt opp de råstoffene de bruker i iskremen som inneholder aktuelle allergener.
Produkter som ikke kommer inn under kategoriseringene er i utgangspunktet fri for de aktuelle allergener, men produsenten kan ikke garantere dette 100%, da det ikke kan utelukkes mikroskopiske rester fra produksjonsutstyr.

Melkesukker (laktose) og melkeprotein:
Laktose og melkeprotein finnes i all fløteis, sukkerfri is og i sjokoladen på iskrem.

Gluten:
Alle kjeksis- produkter inneholder gluten. I tillegg finnes gluten i Crisp is og Karamell is. Det kan også finnes spor av gluten i sjokolade, og dermed i alle produkter som inneholder sjokolade.

Mais:
All fløteis, vann is og fromasj inneholder mais, da glukosen som brukes er laget av mais. Men etter bearbeidelsen til glukose inneholder den ikke mais som allergen.
 
Nøtter:
All iskrem med sjokolade kan inneholde spor av nøtter, da sjokoladeprodusenten ikke kan garantere mikroskopiske rester fra annen produksjon. Krone is sjokolade, Iskakene: Fest iskake, Hestesko krokan 1,5 og 2 liter, inneholder nøtter og mandler. 2 Liter Krokan is og alle marsipanroser på iskakene likeså.

Lecitin:
Alle produkter med sjokolade inneholder lecitin.

Egg:
All eggeplomme is inneholder egg. I tillegg finnes egg i eggelikøren som brukes i Iskakene: Hestesko med eggelikør og Bjørnebær med eggelikør.

Les forrige sak:
LIV I LÆRVAN: Aina Kristiansen fra Hommelvik og Anne Berit Sivertsen fra Lånke på scenen under sommershowet ”Liv i lærvan”
Laga ”Liv i lærvan”

    De to amatøraktørene fra hver sin side av Gevingåsen […]

Close