1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Ivar er husvarm

Olje og energiminister Ola Borten Moe er glad for å komme til et departement der hans gamle medarbeider Ivar ­Vigdenes er husvarm som politisk rådgiver. – Ivar fortsetter, sier den nyutnevnte ­statsråden på ­slottsplassen.

 

Det ble ingen tur heim til Forradal på politisk rådgiver i Olje- og Energidepartementet, Ivar Vigdenes, i helga.

For fredag ble Ola Borten Moe utnevnt til Olje- og Energiminister av statsminister Jens Stoltenberg. Ivar fortsetter i sin stilling som politisk rådgiver. Han har samarbeidet mye med Ola Borten Moe gjennom mange år. Ved Stortingsvalget i 2005 kjempet Ola Borten Moe en innbitt kamp for å bli valgt fra Sør-Trøndelag.

Vigdenes var hans nærmeste medarbeider. Spente satt de på Senterpartiets valgvake og kunne feire at de lyktes: Ola Borten Moe ble valgt inn på Stortinget. Nå bekler de stillingene som statsråd og politisk rådgiver i et av de aller mektigste departementene i Norge; olje og energidepartementet.

Ivar Vigdenes er med ute på slottsplassen etter utnevnelsen av Ola Borten Moe. NTB er frampå og spør Ivar: – Er du kanskje aktuell som ny statssekretær? Svaret er kontant: – Det vil jeg ikke kommentere i det hele tatt! Men det er i alle fall et faktum at Sigrid Hjørnegård slutter som statssekretær i olje- og energidepartementet uten at erstatter ble utnevnt.

Coop Storlien artikkelnivå

Fredag 4. mars 2011 ble en lang og innholdsrik dag. For mange var det en viss skikonkurranse som kom i sentrum, men for Ivar Vigdenes var statsrådsskiftet dagens store hendelse. Han har lært mye av Terje Riis-Johansen. Nå skal ha ta med seg den lærdommen videre.

Så kommer lørdagen og Ivar Vigdenes legger inn ei 12-timers arbeidsøkt fra tidlig morgen. Han er åtte år yngre enn Ola Borten Moe som fyller 35 år 6. juni. Men etter 13 ½ mnd som politisk rådgiver med lange arbeidsdager har han fått god innsikt i oppgavene til olje- og energidepartementet. Han kjenner folk og rutiner. Tidlig ble han i departementet omtalt som ”virvelvinden”.

– Det er mange detaljer å sette seg inn i for den nye statsråden. Men han er godt forberedt på oppgaven. Det blir ingen tur heim til Leinstrand i helga, men familien er på besøk selv om pappa må lese mange dokumenter. Og allerede søndag han for første gang sine regjeringskolleger som statsråd for å delta på budsjettkonferansen med intense forhandlinger fram til lunsj tirsdag. Så venter departementet med alle sine gjøremål. De kjenner jeg godt, sier Ivar Vigdenes.

Ola Borten Moe blir møtt med mange forventninger. Miljøbevegelsen er spent. Mange etterlyser en energimelding. Den nye statsråden har ivret for gassrørledninger; mobile og stasjonære gasskraftverk. LO-leder Roar Flåthen uttaler: – Viktige utfordringer statsråden må prioritere er å bidra til å forbedre kraftforsyningssikkerhet, igangsetting av konsekvensutredning for Lofoten og Vesterålen og en videreutvikling av norsk olje- og gasspolitikk med vekt på en verdiskaping, sier han.

– Ivar Vigdenes, hva er din viktigste oppgave framover?
– Min viktigste oppgave er å gjøre Ola best mulig. Det er mange oppgaver som venter. Strømprisene i Trøndelag står høyt på sakskartet. De må reduseres. For å få til det må linjenettet styrkes. Derfor må forbindelsen Ørskog – Fardal avklares snarest mulig. Det må også behandlingen av Lofoten, sier Ivar Vigdenes som gleder seg til å komme til Stjørdal neste helg selv om det da også skal holde hardt med besøk i Forradal:

– Da har Senterpartiet landsmøte i Stjørdal. Min nye sjef Ola Borten Moe er en Stjørdals-venn som vet hvilke utfordringer Stjørdal står overfor. Han er kandidat til å bli Senterpartiets 1. nestleder på landsmøtet som åpner på Rica Hell Hotell fredag den 18. mars. Landsmøtet holdes i en periode med god stemning; noe ikke minst all oppmerksomheten omkring Ola har bidratt til, sier Ivar Vigdenes.

Les forrige sak:
Ordfører Johan Arnt Elverum ser frem mot storsatsingen Stjørdal Fjernvarme AS legger opp til ved Lillemoen. Her skal det investeres i størrelsen 100 millioner kroner i nytt flisfyrt anlegg.
Må redusere energikostnadene

    Stjørdal kommunes mange offentlige bygg har stort potensial for […]

Close