3 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Iversen med råsterk 3. plass

Tok innpå Klæbo i verdenscupen

Emil Iversen imponerte med tredjeplass i verdenscupen på Lillehammer. (Foto: Arne Brunes)

Mens mange av verdens aller beste langrennsløpere måtte slippe bet meråkerbyggen Emil Iversen seg fast da Hans Christer Holund satte opp farten rett etter skibyttet under tremila på Lillehammer. Iversen og russiske Alexander Bolshunov hang på Holund helt til aller siste bratte motbakke. På toppen var Iversen omtrent ti sekunder bak de to andre og dermed ble det tredjeplass på en helt utslitt, men imponerende sterk, Iversen.

– Jeg var sliten i 29 kilometer, og han der kan jo sikkert gå sånn i hele dag, sa en fullstendig utmattet Emil Iversen til NRK etter målgang og pekte på Holund som ble nummer to. Russiske Bolshunov spurtet ned Holund på de siste hundremetrene.

Litt irritert på seg selv, og at seieren trolig glapp i den aller siste bakken, men også imponert over at mange av verdens beste skøytere ble prellet av som maur, som han omtalte det.

Tredjeplassen og det at han var først over streken på to av de fire innlagte spurtpunktene gjør at Emil Iversen knapper inn på Johannes Høflot Klæbo i sammendraget i verdenscupen. Klæbo ble nummer fire på Lillehammer.

Litt bak de aller beste, men med voldsom framgang, gikk tydalingen Niklas Dyrhaug inn til en oppløftende 16. plass. Dyrhaug lå som nummer 13 etter 15 kilometer i klassisk, drøyt 58 sekunder bak ledende Iversen, og i mål var differansen nøyaktig tre minutter.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Null trøbbel under kontroller

Alt i skjønneste orden da politiet sjekket

Close