10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Ja til skole – nei til skytehall nå

Enstemmig ja til ny skole, men vil bruke mer tid på skytehall

Kommunestyret i Stjørdal var enstemmige i sitt ja til ny barneskole i Hegra, men flertallet ønsker å bruke mer tid til å finne den beste løsningen for en skytehall. Kommunestyret i Stjørdal var enstemmige i sitt ja til ny barneskole i Hegra, men flertallet ønsker å bruke mer tid til å finne den beste løsningen for en skytehall.

21-20 mot skytehall i kommunestyret, men enstemmig ja til nye Hegra barneskole.

Stjørdal kommunestyre snudde innstillingen fra formannskapet og stemte ned forslaget fra Venstre om å bygge skytehall ved nye Hegra barneskole med 21 mot 20 stemmer.

Nelly Lian (Frp) åpnet debatten og uttrykte glede over at ordføreren skal foreta første spadestikk i april 2019.

– Debatten om skytebane er et sidespor. Pri 1 nå er å bygge en god barneskole. Vi støtter skyttersaken, men i denne omgang vil vi igjen fremme forslaget om at Hegra barneskole bygges uten innendørs skytebane. Kommunens engasjement og forpliktelser i en skytebane utredes av rådmannen som egen sak i løpet av 2019, og søkes innarbeidet i budsjett og økonomiplan for 2019-2022, mente Lian.

Venstre vant fram i formannskapet med forslaget om at det parallelt med prosjektering og framdrift av Hegra barneskole bygges en skytehall i tilknytning til eller i umiddelbar nærhet til skolebygget. I kommunestyret fikk ikke dette forslaget, men i stedet fikk ordfører og varaordfører med seg et flertall på 21 mot 20 til å bruke mer tid til å finne best mulig skytehall-løsning.

Les forrige sak:
Nedzad Sisic fra SpareBank 1 SMN bedriftsmarked (fra venstre) gratulerer Stein Aage Vold, Svein Erik Vold og Kim Thomas Henriksen hos Aage Vold Autosalg AS med utnevnelsen som Årets Gasellebedrift i Trøndelag.
Årets trønderske gaselle

Eventyrlig vekst for bilforhandler

Close