17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Jakt i Stjørdal

Ivar Rimul og en ivrig ung jeger foran et knippe skinn av mår (10 stk) og fem rødrever som er felt siste jaktsesong 2012-13.

 

Leder av prosjektet, Ivar Rimul fra fjellstyrene og SNO-kontakt, tror og håper på godt oppmøte når Hegramo kafe åpner dørene for premiekveld denne fredagen 3.mai.

 

Prosjektet tar sikte på å øke interessen, kunnskapen og statusen for jakt på predatorer som rev, mår og kråkefugl og det har vi tydeligvis lyktes med. Det første året ble det rapportert inn 164 rev, 29 mår og over 400 kråker. Sesongen 2011/12 var nok toppår for predatorer etter to sesonger med smågnagere og lemen. Etter kollaps i smågnagerbestanden vinteren 2012, var det derfor forventet en lav produksjon på de viktigste predatorene som mår og rev. Vi mente det kunne bli vanskelig å nå opp til fellings-resultatene for 2012 sesongen, sier Rimul.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Har tallene klare for årets sesong
Hva sier statistikken for årets og fjorårets vinterjakt?
Nå har vi summert årets fellinger, og det er nok ganske sikkert satt rekord for revefellinger og antall fangede mår i Stjørdal kommune. Total er det skutt 209 rever(0,23 rev pr/km2) og fanget 61 mår av jegere i Stjørdal. I tillegg kan vi nevne 125 kråker, 28 ravn og 16 grevlinger i sesongen 2012/13. Dette ligger godt over forventningene for sesongen og det er tydelig at jegerne har blitt både flinkere og kanskje også bruker mer tid på jakt etter rovdyr. Dette var noe av målsettingene for prosjektet. Sist sesong var det jegere på Skatval som skjøt mest rev, mens det i år tydeligvis har vært litt mindre rev der. Sist sesong har det derimot vært lånkbygginj som har hatt størst suksess. Enkelte jegere har skutt over 20 rever hver og dette er mildt sagt imponerende og har nok tatt sine timer, sier Ivar Rimul.

 

Legger ut åte og samler rever
For å gjøre suksess under jakten har noen av jegerne hentet inn åte.
Prosjektet har i år lagt til rette med å hente åtemateriale fra Nortura på Steinkjer 3 ganger. Dette er blitt distribuert ut til interesserte jegere. Vi har kjøpt inn 50 mår- feller som er lånt ut til interesserte. Det er avholdt kurs i pelsing og skinnbehandling. Vi har også delt ut materialer for bygging av båser, og er i samarbeid med Ole Vig videregående skole i gang med bygging av ei åtebu. Vi ser derfor med spenning fram til neste sesong. For å avslutte sesongen samles revejeger og mårfangere på Hegramo Kafe til en sosial kveld, sier Rimul.

 

Innlegg fra Kim Storstein Jønsson
Det blir et spennende innlegg fra Kim Storstein Jønsson, som er utmarksforvalter for Kiær Mykleby-eiendommen. Dette skjer før det vil bli utdeling og uttrekking av premier til de som har rapportert felt vilt til prosjektet under 2012/13 sesongen. Vi sender en stor takk til de som har sponset oss med premier, avslutter Ivar Rimul i styringsgruppa, og oppfordrer til oppmøte på Hegramo kafe. Det blir bespisning og muligheter for å kjøpe drikke utover kvelden.

 

Påmelding til Johannes på telefon: 46 91 96 25, eller mail: johs78hotmail.com før 30.april.

 

 

Les forrige sak:
ROCK’N ROLL: Dave Evans, den første vokalisten i AC/DC gjester Selbu og Neatun tirsdag 30. april sammen med backingbandet Barbed Wire.
AC/DC-vokalist til Selbu

  - Jeg var den første vokalisten i AC/DC, og spilte […]

Close