11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Jakten på trimpoeng skaper parkeringstrøbbel

Hundrevis av trimmere på tur skaper overraskende utfordringer

Kjentmann Roar Valstad er fortvilet over det han betegner som Trimpoeng-juks. Nå oppfordrer han de som ikke har rent mel i posen om å ta kontakt for å ordne opp. Kjentmann Roar Valstad er fortvilet over det han betegner som Trimpoeng-juks. Nå oppfordrer han de som ikke har rent mel i posen om å ta kontakt for å ordne opp.

Trim og jakten på Trimpoeng har blitt så populært at det skaper litt parkeringsutfordringer i Stjørdal.

2.038 trimmere har meldt seg på jakten på Trimpoeng gjennom Explore Stjørdal i regi av Roar Valstad. Så langt har 1.713 av alle disse vært ute på minst en av de 47 turmålene som nå er åpnet.
Det er ingen tvil om at Valstad har truffet godt med sitt nye trimtilbud, og mange er bitt av trimbasillen. Folkehelsen er i fokus, men trimpoengjakten fører også til noen nye utfordringer. Blant annet parkering.
– Ja, det har visst vært noen utfordringer. Det er få utgangspunkt til friluftsformål som er skapt til så stor aktivitet. Nå håper jeg at jo flere turmål som åpnes så vil det kanskje avlaste litt på parkeringsutfordringene, sier Roar Valstad.
Han er veldig fornøyd med 2.038 påmeldte, 1.713 som har vært på tur og at det totalt er registrert cirka 12.500 turer siden oppstarten for få uker siden.
Kjentmannen selv er opptatt av at alle de hundrevis som er ute på tur hver eneste dag ferdes i takt med naturen og tar vare på den.
– Følg de merkede stiene på turene. Ikke ta snarveier over åker, eng, hyttetun, myrer og sånn. Vi er alle gjester i naturen og hos de mange grunneierne rundt omkring. Det er også yngletid i naturen. Dersom alle følger stiene er det ikke noe stort problem, men begynner folk å vandre rundt utenfor stiene kan det fort bli et problem, poengterer Valstad.
I disse søppelryddingstider maner også Valstad til å gjøre sin plikt i så måte.
– De aller, aller fleste er veldig flinke, men det er noen brukere som også kaster søppel underveis på sine turer. Alt dere tar med ut skal være med hjem og kastes i søpla. Det er ikke meningen at andre skal rydde etter deg i naturen, sier Roar Valstad, som håper mange også tar på seg turskoene og legger ut på tur i den kommende langhelga.

Les forrige sak:
17. mai-feiring i Lånke. (Foto: Privat)
17. mai i Lånke

SE ALLE BILDENE FRA FEIRINGEN HER :)

Close