10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Jakter Bygde-Norges beste gründer

|| ||
 
–  Kriteriene for å delta er ganske enkle. Du er ikke eldre enn 35 år. Du er i ferd med, eller har etablert ny næringsvirksomhet på bygda. Du har utvist kreativitet og pågangsmot og virksomheten din har bidratt til å skape nye arbeidsplasser i lokalsamfunnet, sier leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag.
 
Prisen er på 30.000 kroner, og deles ut på landsmøtet i Norges Bondelag på Lillehammer i starten av juni.
 
Du trenger ikke å ha kappspist med trollet eller målbundet prinsessen for å søke på Askeladdprisen.
 
–  Vi leter etter ungdom som vet å bruke sine kreative, som ikke lar seg stoppe, og som utnytter de ressursene som finnes på gården og i bygda. Alle kan foreslå kandidater til prisen og kandidatene kan også foreslå seg selv, sier Bjørke, som sitter i juryen.
 
Søknadsfristen er 22.april.
 
– Vi trenger utviklingen og sysselsettingen på bygda
 
I fjor gikk juryen inn for å gi prisen til Stine Marie Bjørnstad og møbelbedriften Fru Blom Design i Rakkestad.
 
– Askeladdprisen har betydd mye for meg og Fru Blom i løpet av det siste året. Den har gitt meg mer pågangsmot og Fru Blom mer tyngde. Den har skaffet meg mange nye bekjentskaper og flere flotte oppdrag som jeg vet jeg har fått på grunn av Askeladdprisen, sier Bjørnstad.
 
Styreleder i Landkreditt, Knut Nordmo sier Askeladdprisen har fått et solid renommé, nettopp fordi prisvinnerne har vært verdige, med solide konsepter og høyt engasjement for det de driver med.
 
– Å kunne være med å gi en prestisjefylt pris til unge mennesker på bygda med et oppriktig ønske og engasjement i forhold til å utvikle en bærekraftig arbeidsplass for seg selv og andre i bygda si, er meget oppløftende. Dette henger også godt sammen med Landkreditts verdisyn og satsning på ungdom som ønsker å overta gården, sier Nordmo.
 

Les forrige sak:
||
Guttas Kveld på Byggmakker

Mange leverandører! Vi får besøk av representanter fra de fleste av […]

Close