10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

JaktiVærnesregionen er lansert

 

I tillegg til Stjørdal er nå kommunen Meråker, Selbu og Malvik kommune med og utgjør et samlet areal på 3601 km2. Selv om disse kommunene også tidligere hadde en aktiv smårovviltforvaltning håper deltakerkommunene at prosjektet vil bidra til å øke interesse, kunnskap og status for jakt og fangst på smårovvilt. Aktørene er spente på hva man kan få til sammen de kommende årene og om man etter hvert kan se noen effekter på faunaen i Værnesregionen.

 

Portalen inneholder som tidligere et diskusjonsforum der brukere kan diskutere og lære av hverandre, her kan det enkelt lastes opp bilder og opprettes grupper. Videre er det laget et rapportskjema for den enkelte kommune og en fellingsbørs som viser ”siste rapporter”, ”10 på topp” og ”felling pr. art” for den enkelte kommune. Jaktportalen har fått med seg alt av det gamle stoffet over til jaktiværnesregionen.no. som betyr at det allerede ligger mye interessant stoff her. Nytt er det at portalen nå er tilpasset nettbrett og mobil og er bygd for framtiden, sier en entusiastisk leder Ivar Rimul (Fjellstyrene i Stjørdal)

Coop Storlien artikkelnivå

 

Et styre i den enkelte kommune vil ha ansvaret for og gjennomfør tiltak i sin kommune. Hvilke tiltak dette blir er opp til den enkelte kommune men. Stjørdal bidrar gjerne med sine erfaringer, sier Stian Almestad fra Stjørdal kommune. 

 

– Vi ønsker alle nye jegere velkommen inn i prosjektet. Vi håper og tror at dere vil finne prosjektet spennende og bidrar positivt inn i prosjektet. Åtejaktsesong og mårfangstsesongen står nå for tur og vi ønsker dere alle lykke til med sesongen og oppfordrer dere til å bruke portalen aktivt, rapporter felt vilt fortløpende, last opp bilder og kom gjerne med observasjoner og spørsmål, sier Ivar Rimul og Stian Almestad.

 

Jakt i Værnesregionen - styringsgruppa samlet igår på Stjørdal (Foto: Tommy Reinås)

Les forrige sak:
Stjørdal Drilltropp inviterer til «Skal vi drille» og har trukket ut åtte lokale kjendiser som får hver sin instruktør med seg til øvelse og fremføring. Lørdag 26.oktober er det drilloppvisning ved Ole Vig videregående skole. Blant kjente fjes er Inge Grøntvedt, Kjell Myran, Rolf Fiskvik, Gry Fossland, Ingvild Kjerkol og Hege Solberg.
Skal vi drille-show på Ole Vig

  - Vi har fått ideen av Andenes Drill, som har […]

Close