20 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Jämtland kan bli grønt

VG-tall viser at regionen er under måletallene

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Avisa VG følger koronautviklingen i alle land og svenske län. Nå viser deres beregninger at Jämtland kan bli grønn ved neste endring av reiseråd fra Folkehelseinstituttet.

Kriteriene for å bli en grønn region er at det er under 20 bekreftede tilfeller av korona pr 100 000 innbyggere de to siste ukene, og at det er under 5 prosent positive prøver de siste to ukene. I tillegg til disse to enkeltkriteriene gjør Folkehelseinstituttet en helhetsvurdering basert på smittetall-trendene og annen relevant informasjon, ifølge vg.no.

Folkehelseinstituttet gjør sine vurderinger basert på kalenderuker, og for ukene 30 og 31, som er denne uka, er Jämtland fortsatt rød.

VG følger imidlertid utviklingen dag for dag og basert på de siste 14 dagene er de ferskeste tallene for Jämtland 19,1 smittede pr 100 000 innbyggere og 1,6 prosent positive tester. Det betyr at «Øst-Trøndelag» kan få grønn farge ved neste vurdering av reiseråd. Det vil i tilfelle bety at nordmenn kan reise til og fra Jämtland uten å ilegges karantene ved hjemkomst.

I tillegg til Jämtland ligger det også an til at Södermanland, Uppsala og Västerbotten an til å endre farge fra rød til grønn, mens det kan se ut til at Kronobergs, Skåne og Örebro kan bli endret fra grønn til rød.

Tallene vg.no baserer seg på for de svenske länene er tall hentet fra Folkhälsomyndigheten.

Av europeiske land viser VGs beregninger at Malta, Sveits og Tsjekkia kan bli «røde land» ved neste vurdering av reiseråd.

Les forrige sak:
Bare 100 får delta i folkefesten

Hver utøver får med seg en person som heiagjeng

Close