1 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Jämtland kan bli «gul» denne uka

Smittetallene har vært på gult nivå i to uker

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Ferske tall viser at Jämtland har 10,7 smittetilfeller pr 100 000 innbyggere for tiden. Det gjør at de er godt under grensen på 20 som gjelder for å bli «omfarget» fra rød til gul. Ifølge VG.no har länet øst for Trøndelag ligget på gult nivå i to uker nå. Det gjør at Folkehelseinstituttet denne uken kan komme til å gi regjeringen råd om at Jämtland skal bli gul. Konsekvensen er i tilfelle at nordmenn kan komme fra Jämtland uten å gå i karantene.

Men samtidig er det klar oppfordring fra myndighetene om å unngå unødvendige reiser til utlandet. Helseminister Bent Høie har tidligere uttalt at en dagstur til Sverige for å handle kan karakteriseres som en unødvendig reise.

Samtidig er antall smittetilfeller i Norge det siste døgnet det høyeste siden 7. april. 138 nye smittetilfeller er registrert i Norge de siste 24 timene, melder VG.no.

– Enkelte laboratorier har stor pågang, og flere av dagens meldte tilfeller har prøvedato fra flere dager tilbake. Antall nye meldte tilfeller siste døgn er ikke det samme som antall nye diagnostiserte tilfeller siste døgn, opplyser avdelingsdirektør Hilde Kløvstad ved FHI i en kommentar til NTB.

Les forrige sak:
Bjørn har tatt fem sauer

Har fått skadefellingstillatelse

Close