2 °C Stjørdal, NO
23/10/2020

– Jeg bomma med én

Ordfører Ivar Vigdenes er rimelig fornøyd etter ordførerduellen

RIMELIG FORNØYD: Ordfører Ivar Vigdenes (t.v.) var rimelig fornøyd etter ordførerduellen. RIMELIG FORNØYD: Ordfører Ivar Vigdenes (t.v.) var rimelig fornøyd etter ordførerduellen.

Ordfører Ivar Vigdenes er rimelig fornøyd etter ordførerduellen.

Alle ordførerne koste seg under ordførerduellen på Landsskytterstevnet lørdag.

Stjørdals ordfører, Ivar Vigdenes, deltok ved første runde. Vigdenes endte opp på 21.-plass med 224 poeng på 100 meter.

– Jeg er sånn rimelig fornøyd, sier ordfører Vigdenes, som har skyttererfaring med en del fuglejakt og skarpskyttermerket i sølv fra Forsvaret. – Bomma med én.

DUELL: Ivar Vigdenes og de andre ordførerne gratuleres etter den tradisjonelle ordførerduellen under Landsskytterstevnet.
DUELL: Ivar Vigdenes og de andre ordførerne gratuleres etter den tradisjonelle ordførerduellen under Landsskytterstevnet.

Alle 47 trønderske ordførere var invitert til en ordførerduell. I tillegg ble det funnet plass til fylkesordfører Tore O. Sandvik, fylkesrådmann Odd Inge Mjøen og fylkesmann Frank Jenssen.

Slo Ivar

Ordfører Jan Håvard Refsethås deltok også i første runde under duellen. Refsethås fikk 241, som førte til førsteplasseier for ordføreren fra Haltdalen.

– Jeg slo Ivar med 17 poeng, det er det viktigste, spøker Refsethås.

– Refsethås er jo skytter til vanlig, legger Vigdenes til. – Han stiller jo sterkt da, det er ikke til å komme bort fra. Det høres ut som om jeg la meg litt for lavt allikevel. Jeg skulle jo skyte niere jeg, vet du, og når du har 25 skudd så blir det jo 225. Jeg feilbedømte, skulle ha justert opp et hakk til noen flere tiere, hører jeg.

FOLKEHAV: Deltagere og publikum hadde samlet seg for å se ordførerduellen på Frigården.
FOLKEHAV: Deltagere og publikum hadde samlet seg for å se ordførerduellen på Frigården.
Åpningsdag

Alle påmeldte ordførere har hatt en mentor fra ett av sine skytterlag for å forberede dem best mulig til 25 skudd på 100 meters avstand. Ordfører Vigdenes har hatt den erfarne skytter Gunnar Fornes som mentor.

Dagen startet med informasjon om Landsskytterstevnet og Det Frivillige Skyttervesen inne på Værnes Garnison, før duellen på Frigården. Etter endt duell gikk turen tilbake til garnisonen. Der fikk alle deltakerne informasjon om HV-12 og Forsvaret på Værnes, og om den kommende storøvelsen «Trident Juncture». Dagen blir avsluttet med storstilt åpningsseremoni ved Kimen og premieutdeling for ordførerduellen.

Les forrige sak:
FANTASTISK FØRSTE DAG: Terje Bidtnes (t.v.) trives godt som en av mange frivillige under LS 2018. Første dag var han servitør i kiosk nummer 6 på Grovbanen i Elvran, som har bl.a. kaffe- og kanelsnurr-tilbud.
– Jeg tror det blir bra inntekt på skytterlagene

Kioskene selger så det suser på Landsskytterstevnets første dag

Close