9 °C Stjørdal, NO
06/07/2020

– Jeg er stolt og ydmyk

Tor Jakob Reitan (56) tilsatt som ny kommunedirektør

Tor Jakob Reitan (t.h.) ble torsdag kveld tilsatt som ny kommunedirektør i Stjørdal. Her sammen med ordfører Ivar Vigdenes. (Foto: Privat)

Torsdag kveld ble Tor Jakob Reitan ansatt som ny kommunedirektør i Stjørdal kommune, og det er ingen tvil om at det er en energisk påtroppende sjef som står og spøler etter å komme i gang.

– Jeg er veldig klar over at det å være kommunedirektør er å sørge for å levere på politisk fattede vedtak. Det handler ikke om å legge egne meninger inn i innstillingene. Det er noe jeg kommer til å ha klart for meg hver eneste dag, sa Reitan da han takket for tilliten til kommunestyret.

Han er opptatt av å være en leder som er et godt eksempel for de ansatte, – en leder som går den ekstra «mila» for at de ansatte også skal gjøre det.

– Det er mitt mål at vi skal være tydelige ledere som går foran med et godt eksempel. Alle som jobber i kommunen fortjener det. Vi skal jobbe med lyskasterne på oss, sa Reitan fra talerstolen.

Tor Jakob Reitan kommer nå fra stilling som seniorrådgiver i rekrutteringsselskapet Headvisor. 56-åringen er utdannet diplomøkonom fra BI med et masterprogram i strategisk ledelse og har i tillegg befalsskole og politiskole. Han har blant annet vært stasjonssjef for SAS på Trondheim lufthavn Værnes og styreleder i Stjørdal Næringsforum. Han har 20 års erfaring fra ulike lederstillinger og styreverv i privat og offentlig virksomhet, blant annet som administrasjonssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt og styreleder i Onyx Eiendom på Stjørdal. Reitan ledet også Landsskytterstevnet i 2018 i Stjørdal, i tett samarbeid med kommunen, fylkeskommunen og Forsvaret.

LES OGSÅ: Han blir ny kommunedirektør

Nå venter nye utfordringer, – utfordringer han gleder seg stort til.

– Jeg vil faktisk si at jeg er på grensen til entusiastisk, sa en ivrig Tor Jakob Reitan fra talerstolen i kommunestyret. Og som en innfødt Stjørdals-patriot var han tydelig på at dette er stort.

– Stjørdal er jo hjemme, og det å få ha en slik rolle i heimkommunen er noe som gjør meg både stolt og ydmyk.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kjørte uten førerkort og i ruset tilstand

Mann i 30-årene pågrepet og avhørt

Close