6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

– Jeg håper dere slipper å bruke den

Helsehuset fikk en splitter ny hjertestarter i gave

Leder for Helsehuset Katarina Sederholm Hoff (t.v.) og representant fra Bygdekvinnelaget i Hegra, Sigrun Storflor. Leder for Helsehuset Katarina Sederholm Hoff (t.v.) og representant fra Bygdekvinnelaget i Hegra, Sigrun Storflor.

Et årsmøte for 20 år siden har ledet til at det nye Helsehuset i Stjørdal kan tilby hjelp hvis hjertet ditt slutter å slå.

– Jeg håper dere slipper å bruke den, men at den kommer til gode når det gjelder, sier Sigrun Storflor.

Årsmøte i 1998

Den driftige kvinnen representerer Bygdekvinnelaget i Hegra. Torsdag 22. april stod hun i kjernen av det nye Helsehuset i Stjørdal som samler de viktige helsetjenestene i kommunen på et og samme sted.

Årsaken til at Storflor denne formiddagen var på stedet, skyldtes en samtale hun hadde med Anne Grethe Wedul, som i 1998 var fungerende kasser i organisasjonen Kvinners Frivillige Beredskap (KFB) som holdt til i Stjørdal.

Etter et årsmøte samme år, ble det slutt på aktiviteten i KFB. På organisasjonens bankkonto har det siden stått 11.600 kroner. Disse pengene ønsket Wedul skulle gå til formålet som ble avgjort i møte for 23 år siden.

– Ettersom laget ikke lenger eksisterte ønsket hun at vi i Bygdekvinnelaget i Hegra skulle gjøre noe med pengene. Ifølge Anne Grete og hva hun hadde skrevet og lagt med i en perm, så vurderte de den gang å kjøpe en hjertestarter, forteller Storflor.

Leder for Stjørdal legevakt, Unni Røkke, tok gledelig imot en splitter ny hjertestarter torsdag.
Leder for Stjørdal legevakt, Unni Røkke, tok gledelig imot en splitter ny hjertestarter torsdag.
Tok opp tråden

Bygdekvinnelaget i Hegra tok opp tråden, og det ble sendt ut skriv til sanitetsforeningene og bygdekvinnelagene i Stjørdal.

– Det var flere lag i KFB, blant andre lotteforeningene, og i regnskapet står det også om en representant fra Stjørdal Husmorlag som var innvalg som vara. Om det var flere vet vi ikke, men vi tok kontakt for å få flertall for å gå til innkjøp, sier Storflor.

Pengene ble deretter overført til Bygdekvinnelaget i Hegra som gikk sammen og la i noen ekstra kroner for å kjøpe en hjertestarter til en prislapp på 12.800 kroner.

– Vi tok deretter kontakt med Stjørdal kommune for å høre om de kunne være interessert i en slik, og det ønsket de, forklarer hun videre.

– Håper vi ikke trenger den

Leder for det nye Helsehuset i Stjørdal, Katarina Sederholm Hoff, var til stede torsdag og var den som fikk overrakt hjertestarteren. Her la hun ikke skjul på at den ville komme til nytte.

– Dette kommer helt sikkert til gode for innbyggerne, og vi håper selvsagt at vi ikke trenger den selv om statistikken dessverre viser at det trolig blir behov for den, sier Hoff.

Hjertestarteren ble så gitt til leder for Stjørdal legevakt, Unni Røkke, som videre brakte den med til legevakten hvor den nå vil bli stasjonert.

– Tusen takk, dette har vi god nytte av. Vi har en gammel en, men den skal vi nå flytte over til kortere rehabiliteringsavdeling for å ta i bruk den nye på legevakten. Det blir veldig bra, avslutter Røkke.

Les forrige sak:
Stjørdals-Blink-trener Tom Dent er fornøyd med arbeidet som er lagt ned på treningsfeltet i vinter. 15. mai sesongåpner Blink borte mot HamKam. (Arkivfoto)
Ikke bekymret for «den vanskelige andresesongen»: – Vi blir å regne med

Tom Dent er fornøyd med treningsarbeidet som er lagt ned i vinter

Close