-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Jannicke har kun fått positive tilbakemeldinger

Jannicke Sætran Gylland fikk massiv respons etter at hun fortalte om farens selvmord

Jannicke Sætran Gylland fikk kun positive tilbakemeldinger etter at hun forrige uke fortalte om tiden etter sin fars selvmord. Jannicke Sætran Gylland fikk kun positive tilbakemeldinger etter at hun forrige uke fortalte om tiden etter sin fars selvmord.

Etter at Jannicke Sætran Gylland i forrige ukes avis fortalte om sin fars selvmord, opplevde hun massiv respons.

Noen ringe, andre sendte meldinger eller kommenterte på Facebook-innleggene både på Stjørdals-Nytt sine sider eller på Jannickes egen side.

– Jeg har kun fått positive tilbakemeldinger, og jeg håper at det at jeg valgte å fortelle denne historien kan hjelpe andre. Jeg tror det er viktig å få frem hvor fælt det er for etterlatte å miste noen til selvmord, sier 29-åringen fra Kopperå.

Les også: Jannickes far valgte å ta sitt eget liv

Pizzabesøk

Fra et par gamle skolevenninner dukket det opp et minne hun selv nesten hadde glemt.

– Det ringte en gammel skolevenninne som fortalte om for henne et fint minne en gang da min far tok hun, meg og en annen venninne med på pizzarestaurant. Det var noe hun ofte har tenkt på opp gjennom årene, og det var for meg svært hyggelig å høre om det selv om jeg ikke akkurat husker det så godt sier Jannicke.

Les også: Vi har ikke råd til å miste flere

Noen har vurdert å ta selvmord selv

Selv om alle tilbakemeldingene var positive til at hun sto frem, var det også flere som tok kontakt som hadde egne erfaringer innenfor området.

– Jeg fikk flere tilbakemeldinger av noen som har forsøkt å ta selvmord selv eller har vurdert det, og av andre som har familiemedlemmer som har prøvd å ta selvmord. Jeg tror det at jeg sto frem har hjulpet andre, og jeg har fått en følelse av å kunne bidra og å fortelle at det selvmord ikke er et negativt tema å snakke om, sier Jannicke, som på sin egen Facebook-side oppfordret folk til å ta kontakt hvis de ønsket å snakke om temaet.

Angrer ikke

Det å kunne hjelpe andre var én av de viktigste grunnene til at Jannicke ville fortelle historien om tiden etter at hun mistet sin far til selvmord første desember i fjor. Sammen med samboer Ragnar Lorvik Hanssen har Jannicke vært gjennom en serie med nedturer, men også opplevd flere oppturer som førte til at hun valgte å stå frem i forrige ukes avis.

– Jeg angrer ikke i det hele tatt for at jeg sto frem, sier hun.

Vil studere

Selv håper Jannicke erfaringene senere kan benyttes i studier, hvis hun en gang i fremtiden skulle få anledning til å sette seg på skolebenken igjen.

– Jeg har et ønske om å studere psykologi, og tror jeg kan bruke noe av mine erfaringer i studiet, sier hun.

Les forrige sak:
Denne gjengen var godt fornøyd med snøscooterdagen i Meråker, fra v. Magne Kvernmo, Mariann Kvernmo, Eva Lien, Leif Magnar Storøien, Brit Storøien, Grethe Kristoffersen og Åge Kristoffersen. Foto: Åsmund Øverkil.
Pensjonistene fikk en uforglemmelig opplevelse

Og nå vil de gjenta suksessen neste år

Close