7 °C Stjørdal, NO
28/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

– Jeg har lyst å prøve meg høyere opp, men det hadde vært artigst med Blink

Den lille giganten har vokst seg større og større på banen

Sander Erik Kartum har hatt en strålende sesong i Blink-trøya. Ikke bare har han en strålende venstrefot, han er også en viktig defensiv bidragsyter. Her er han i aksjon under hjemmekampen mot Nardo.

Han er bare 1,75 høy og veier 73 lette kilo. Men utover i den eventyrlige Blink-sesongen har lånkbyggen Sander Erik Kartum (24) ruvet mer og mer på banen.

– Det var tyngre i oktober i fjor, ja, slår Sander Erik Kartum fast og tenker på serieinnspurten i nedrykksstrid. Indreløperen har vært i superform denne høstsesongen, og er en av de aller viktigste bidragsyterne til topplassen i 2. divisjon.

– Store steg

– Joda, det går bra nå, sier han litt beskjedent, men medgir samtidig at han nok aldri har vært en bedre fotballspiller enn akkurat nå.
– Jeg har tatt temmelig store steg i år. Mest på grunn av at jeg spiller hver uke med gode spillere rundt meg og et godt opplegg.
– Hva er den store forskjellen på Blink i år sammenlignet med Blink i fjor?
– Vi har en veldig tydelig spillestil, og alle vet hva de skal gjøre både offensivt og defensivt. I tillegg er det hentet inn flere gode spillere, og vi er nok også bedre trent jevnt over. Vi har hatt flere fellesøkter, og alle legger ned mye egeninnsats utenom treningene med laget, sier Kartum.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Egeninnsats

Lærerstudenten Kartum er en av de som legger ned ekstra mye trening. To-tre morgener i uka trener han styrke og stabilitet for å utvikle seg ytterligere. Dette i kombinasjon med alle fellesøktene gjør at han har tatt steg, og nevnes av flere som en av 2. divisjons aller mest spennende spillere.
– Jeg har ikke fått med meg så mye om dette, bortsett fra det som ble skrevet hos dere nå nettopp. Det er artig det da, sier Kartum, som ikke legger skjul på at han har lyst å prøve seg litt høyere opp enn 2. divisjon.
– Jeg har lyst å prøve meg høyere opp, men det hadde vært artigst med Blink da, sier Sander Erik Kartum.
– Hva må du bli bedre på for å ta ytterligere steg som fotballspiller?
– Tidligere har det vært litt trått med scoringer, men i år har det blitt sju så langt. Så må jeg nok jobbe enda mer med løpskapasiteten.

Ønsker seg masse tilskuere

1995-modellen har kontrakt med Stjørdals-Blink ut denne sesongen, som er hans åttende i klubben. Nå gjenstår tre kamper, og Kartum håper at stjørdalinger, og alle andre, møter opp i hopetall mot Fredrikstad søndag.
– Jeg håper det blir masse publikum, – vi spillerne gleder oss iallfall. Vi fryktet Levanger borte, men hjemme på Blinkbanen er vi ubeseiret denne sesongen, og det skal vi fortsette å være også etter søndag, sier Sander Erik Kartum.

Les forrige sak:
Mamma og pappa har vært bekymret for treningsmengden

Trener nesten 1000 timer i år

Close