-14 °C Stjørdal, NO
28/11/2021

– Jeg kunne ikke tenkt meg å bo et annet sted

Beboerne ved bosenteret hyller de ansatte

Oluf Kløvstad (foran t.v.) og Borge Sagen fikk med seg hele tredjeetasjen ved Stjørdal bosenter for å hylle bak fra v. Ingrid Bjørgnes, Kristin Sve, Laila Winther Fossum og de andre ansatte. Oluf Kløvstad (foran t.v.) og Borge Sagen fikk med seg hele tredjeetasjen ved Stjørdal bosenter for å hylle bak fra v. Ingrid Bjørgnes, Kristin Sve, Laila Winther Fossum og de andre ansatte.

Beboerne i 3. etasje i Stjørdal bosenter mente den gode servicen måtte belønnes.

– Vi ser ikke på dem som ansatte, men som kamerater. Når de kommer inn på rommet om morgenen og smiler, betyr det alt for oss. Jeg kunne ikke tenkt meg å bo noe annet sted.

Oluf Kløvstad har satt seg godt til rette i rullestolen, og like etter kommer initiativtager Borge Sagen rullende i sin stol. Det var han som kom på ideen om å gi noe tilbake til de som jobber for at han og de andre ved avdelingen skal få et fint opphold.

Kun for de ansatte

– Til jul arrangerte de julebord og nissefest, med gaver, god mat og drikke. Da jeg kom inn på rommet etter et av arrangementene, tenkte jeg at det var vår tur til å gjøre noe for dem, sier han.

Sagen bestemte seg for å snakke med de 17 andre beboerne med varierende hjelpebehov i tredje etasje. Så godt som alle ville være med, og onsdag vanket det kake og twist.

– Det er bare de ansatte som får smake denne gangen, sier Sagen.

Ble rørt

Ingrid Bjørgnes er vernepleier og går under kallenavnet ”litjsjefen”. Hun blir rørt når hun hører beboernes beskrivelser av henne og de andre ansattes innsats.

– Først blir jeg litt rørt, og så synes jeg det er veldig koselig å få en anerkjennelse for jobben vi gjør. Det er godt å vite at vi gjør en god jobb, for vi vil så gjerne at de har det best mulig, sier hun.

Rekker på alt

Vernepleieren innrømmer at det kan bli noen travle dager for de fem som jobber på dagtid, og de tre som styrer etasjen på kveldstid. Særlig har det berømte viruset sørget for ekstra innsats på ulike områder.

– Vi rekker over det vi skal gjøre, men noen ganger føler vi at det hadde vært godt å kunne bruke litt ekstra tid til å prate med beboerne, sier hun.

Sagen mener beboerne har lite å klage over.

– Her får vi fire gode måltider hver eneste dag, og god hjelp når vi trenger det. Jeg forstår ikke hvordan de ansatte rekker over alt, sier han.

Les forrige sak:
Leserinnlegg: – Holder døra på gløtt for vindkraft i Leksdalen

Gruppeleder Stjørdal Venstre, Torgrim Hallem, legger frem problemstilling i oppkjøp av aksjer i TrønderEnergi og vindkraftutbygging i Leksdalen

Close